Strauss-Kahn, Basescu si nebunii cu elasticul (Opinii)

Joi, 19 Mai 2011, ora 23:55
7708 citiri
Strauss-Kahn, Basescu si nebunii cu elasticul (Opinii)
Foto: Colaj Ziare.com

Un barbat este internat intr-un spital de psihiatrie, din cauza maniei sale: umbla tot timpul cu un elastic si sparge toate geamurile si vitrinele pe care le intalneste in cale. Dupa un timp, este reevaluat. Comisia il intreaba ce va face, daca va fi eliberat. "Cumpar un elastic si sparg un geam", raspunde omul. Si ramane in spital.

Dupa o vreme, o noua evaluare. "Ce faci, daca iesi?", intreaba doctorii. "Ma duc sa ma plimb, intru in magazine", zice el. "Foarte bine, foarte bine", zic psihiatrii. "Intru si intr-o mercerie, iau un elastic si sparg un geam", adauga barbatul. "Mai sai nitel la noi!", ii spun, la randul lor, psihiatrii.

Dupa inca niste ani de terapie, o noua evaluare. "Ce faci, daca iesi?" "Vreau sa imi schimb viata. Vreau sa ma impac cu nevasta. Vreau sa ma duc la ea acasa, dar nu cu mana goala". Psihiatrii sunt deja in extaz. "Ii voi cumpara un parfum". Psihiatrii au deja in mana pixul pentru a semna externarea. "Ii cumpar si un set de lejerie intima neagra. Dupa ce platesc, scot elasticul de la chiloti si sparg vitrina magazinului".

Este bancul care-mi revine in minte de fiecare data cand ma uit la televiunile de stiri sau cand citesc forumurile publicatiilor online. Indierent despre ce ar fi vorba, indiferent despre cine ar fi vorba, purtatorii de elastic tot acolo ajung, adica la Traian Basescu. Scandalul Strauss Kahn este doar ultimul exemplu.

Miercuri seara, Realitatea TV a pornit, foarte interesant, cu o dezbatere pertinenta despre cazul respectiv, dupa care nu s-a putut abtine sa puna mana pe elastic si pe ecran a aparut un titlu imens: "Basescu si sexul", titlu sub care au fost mentionate mai intai presupusele aventuri galante ale lui Emil Constantinescu.

E adevarat ca presedintele Constantinescu a avut o relatie extraconjugala stabila si confirmata (de partenera, nu de domnia sa) in timpul mandatului. Despre Traian Basescu exista tot felul de speculatii de acelasi fel. Dar niciunul nu a fost acuzat vreodata, nici macar de cei mai fanatici critici ai sai, de agresiune sexuala, de viol sau alte asemenea grozavii, care fac obiectul dosarului Dominique Strauss-Kahn. Si atunci, ce legatura au cei doi cu povestea DSK?

Pe forum a fost si mai rau. Scriam miercuri despre scenariile conspirative din povestea DSK si de ce nu cred in ele. Propuneam asadar o tema de dezbatere, sperand sa vad o polemica argumentata. Putine au fost comentariile de acest fel. Caci, nu-i asa, tot la Traian Basescu trebuia sa ajungem. Chiar nu obosim niciodata? Chiar nu putem vorbi serios si argumentat despre nimic?

Pentru numele lui Dumnezeu, Traian Basescu nu este atat de important pe cat il fac chiar adversarii lui. A existat viata pe Terra si inainte de descalecarea domniei sale in politica romaneasca, se intampla lucruri in Romania si lume independent de mandatul sau, va exista viata pe pamant si dupa ce Traian Basescu va iesi la pensie, adica peste vreo 2 ani si jumatate.

Ma intreb ce vor face toti dependentii de elasic, dupa ce el se va rupe. Cred ca viata le va fi pustie si depresia ii va coplesi.

Ceea ce nu par a intelege toti cei care sunt dominati de aceasta obsesie sufocanta este ca elasticul lor a avut o contributie esentiala in mitizarea si implicit sporirea puterii presedintelui. Elasticele i-au mai spart si cate un geam presedintelui, dar l-au si propulsat catre al doilea mandat.

Sigur ca imi doresc o Romanie prospera, democratica si europeana, ca fiecare dintre noi. Dar, sincer, in primul rand, imi doresc o Romania normala la cap, in care elasticul sa fie folosit exclusiv de catre croitori, conditie sine qua non pentru orice altceva.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Traian Basescu DSK, #Dominique Strauss Kahn Basescu, #Basescu scandal sexual , #stiri Traian Basescu