Studentii cer ajutorul lui Basescu pentru adoptarea unui statut propriu

Sambata, 02 August 2008, ora 18:25
1209 citiri
Studentii cer ajutorul lui Basescu pentru adoptarea unui statut propriu

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) i-a solicitat, sambata, presedintelui Traian Basescu, sprijin pentru adoptarea unui statut al studentului, care sa fie reglementat prin lege.

Tinerii i-au solicitat presedintelui acest lucru la deschiderea taberei de vara de la Eforie Sud, unde seful statului a fost prezent.

Ei i-au aratat necesitatea legiferarii unui statut al studentului, prin care sa se reglementeze obligatiile si drepturile studentilor din Romania, si i-au solicitat sprijin in elaborarea acestuia, pentru a beneficia de un statut, la fel ca si cadrele didactice transmite NewsIn.

Seful statului le-a vorbit, la randul sau, tinerilor, despre necesitatea unui parteneriat intre studenti si profesori.

El a mai spus ca, inca din anul 2005, a fost infiintata o comisie prezidentiala pentru sistemul educational, iar in urma unui studiu recent a rezultat ca 60% din studenti sunt multumiti de actualul sistem de invatamant.

Traian Basescu a apreciat, insa, ca acesta nu este performant si nu raspunde nevoilor din economia nationala, pentru ca in invatamantul superior calitatea lasa de dorit, iar studentii nu au deprinderi dupa ce termina facultatea. Seful statului a mai remarcat si lipsa concurentei de la admiterea in facultati si a spus ca totul pleaca de la bacalaureat, de unde se stimuleaza neperformanta.

El a apreciat ca bacalaureatul ar trebui sa fie o evaluare a cunostintelor, iar admiterea in facultate o descoperire a calitatilor si deprinderilor.

El a insistat pe slaba pregatire a cadrelor didactice din mediul rural, unde doar 3% din tineri ajung la o facultate.

In acelasi timp, seful statului s-a referit si la slaba pregatire a unor profesori din mediul universitar, care ar trebui, pentru performanta, sa se axeze pe cercetare si studii.

Presedintele Traian Basescu, care le-a prezentat studentilor si inceputurile carierei sale profesionale dupa absolvirea facultatii, a explicat ca marile companii au inceput sa aprecieze competenta si mai putin relatiile.

Seful statului a mai declarat ca spera ca pachetul de legi din invatamant sa fie elaborat pana la formarea noului guvern de dupa alegeri, astfel incat sa fie aplicat in urmatorii ani.

ANOSR reprezinta 500.000 de studenti din 16 centre universitare.

Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Preşedintele american Joe Biden a afirmat duminicp, 21 aprilie, că antisemitismul "nu-şi are locul" în campusurile universitare, într-un moment în care studenţi propalestinieni de la...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Traian Basescu, #studenti, #Eforie Sud, #statut , #stiri Traian Basescu