Traian Basescu a chemat iar partidele la Cotroceni, la ora 11.00

Vineri, 06 Noiembrie 2009, ora 09:34
2692 citiri
Traian Basescu a chemat iar partidele la Cotroceni, la ora 11.00

Traian Basescu i-a chemat vineri pe liderii partidelor politice, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, pentru a le comunica concluzia consultarilor de joi seara privitoare la numirea unui nou premier.

Dupa ce Parlamentul nu a investit miercuri Cabinetul Croitoru, in cursul zilei de joi presedintele s-a consultat cu partidele. Vineri i-a chemat din nou pentru a le comunica concluzia consultarilor prin intermediul unei scrisori, anunta un comunicat al Administratiei Prezidentiale remis Ziare.com.

"Dupa cum stiti, in cursul zilei de ieri (joi n.red.) am avut consultari cu partidele politice reprezentate in Parlament, in conformitate cu art. 103 alin (1) din Constitutia Romaniei, in vederea desemnarii unui candidat la functia de prim-ministru. Va invit vineri, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, pentru a va informa cu privire la concluziile consultarilor. Delegatia pe care o conduceti poate fi alcatuita din trei persoane", este invitatia lansata de presedinte.

Presedintele Traian Basescu a afirmat joi seara, dupa consultarile cu partidele, ca nu este de acord cu amanarea desemnarii premierului pana dupa alegerile prezidentiale si a anuntat ca probabil va continua negocierile.

"O sa analizez in cursul zilei de vineri si probabil ne vom mai intalni pentru a va comunica ce solutii se prefigureaza dupa ce analizez tot ce au propus partidele. In lipsa unui partid cu 51% va trebui sa discutam, sa cadem de acord asupra permierului, pentru a gasi solutia corecta", a declarat joi seara Traian Basescu.

"Nu sunt de acord cu teoria amanarii desemnarii premierului pana dupa alegerile prezidentiale pentru ca asta ar insemna inca sase saptamani, in conditiile in care avem o criza economica ...", a mentionat seful statului, adaugand ca nu este de acord ca guvernul interimar sa prezinte un buget, aceasta nefiind o solutie legale.

Pe de alta parte, Traian Basescu a acuzat Parlamentul ca "trantit" doua guverne, intr-un interval de 30 de zile, "cu motive extrem de inconsistente" si a afirmat ca Legislativul nu poate cere acum unui guvern pe care l-a trantit sa faca bugetul.

"Suntem intr-o situatie in care trebuie sa revenim la intelepciune si partidele sa se ocupe mai putin de campanie si mai mult de guvernare. [...] Va propun sa continuam discutia, dar nu accept ideea amanarii formarii unui Cabinet pana dupa alegeri", a conchis seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
#Traian Basescu intalnire lideri, #rezultate consultari premier joi , #stiri Traian Basescu