Traian Basescu ne invata ce trebuie sa donam sinistratilor (VIDEO)

Luni, 04 August 2008, ora 20:59
2181 citiri
Traian Basescu ne invata ce trebuie sa donam sinistratilor (VIDEO)

Traian Basescu este prezent luni seara la teledonul organizat de UNICEF si Realitatea TV pentru ajutorarea sinistratilor din Moldova si Maramures.

Presedintele a profitat de prezenta in direct, la televizor, pentru a-i informa pe potentialii donatori de ceea ce au nevoie acum locuitorii zonelor calamitate.

"Trebuie avut grija ce donam. De evitat sa se doneze haine murdare. Nu are nimeni nevoie de ele si injosesc pe cel care le primeste", a subliniat seful statului.

Acesta a mentionat si ca nu mai este nevoie de apa si de conserve, pentru ca a pus Guvernul la dispozitia sinistratilor toate alimentele necesare.

"Oamenii au nevoie de masini de spalat, frigidere, sobe cu lemne, materiale de constructii, paturi, mobile, incaltaminte. Am vazut foarte multi care primisera camasi si tricouri, dar erau in picioarele goale. Am vazut bebelusi care nu mai au un scutec", a mentionat presedintele.

Traian Basescu spune ca si copiii de scoala au nevoie acum de carti de scoala pentru clasele I-VII, caiete, rechizite si ghiozdane.

Seful statului a subliniat ca foarte multe organizatii din tara, politice sau din societatea civila, primarii si sindicate strang bunuri care sa fie date celor care au nevoie de ele.

Realitatea TV si UNICEF Romania, cu sprijinul Romtelecom si Romsilva organizeaza luni un teledon pentru a ajuta victimele inundatiilor.

UNICEF Romania pune la dispozitia celor care vor sa ajute victimele inundatiilor din nordul Moldovei si Maramures un cont in care puteti face donatii in bani.

Contul este RO10BRDE450SV43465564500 deschis la BRD Societe Generale.

Cei care vor sa doneze bani pentru copiii afectati de inundatii, dar si pentru familiile acestora au deja la dispozitie mai multe numere de telefon, atat in retelele de telefonie mobila cat si in reteaua Romtelecom.

Cine suna in reteaua Romtelecom poate apela numarul 0.900.900.120 pentru a dona 10 euro si numarul 0.900.900.125 pentru a dona 5 euro. Tarifele contin TVA.

Pentru retelele de telefonie mobila, telespectatorii au mai multe optiuni. Exista numarul scurt 1483, cu un tarif de 3 euro pe minut, plus TVA. Numarul 1483 poate fi utilizat si pentru sms-uri, tariful fiind tot de 3 euro, dar cu TVA inclus.

Tot pentru retelele mobile exista si numarul de sms 879 cu tarife diferentiate in functie de fiecare companie. Un mesaj trimis din reteaua Cosmote va insemna o donatie de 2 EURO la care abonatul va plati TVA. Pe acelasi numar - 879 - pot trimite mesaje si clientii Orange si Vodafone.

Fiecare sms trimis de acestia va insemna o donatie de 2 euro, cu TVA inclus.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Traian Basescu, #donatii, #sinistrati, #teledon , #stiri Traian Basescu