UDMR sustine un guvern de uniune nationala, dar cu Iohannis premier

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 13:26
1576 citiri
UDMR sustine un guvern de uniune nationala, dar cu Iohannis premier

Marko Bela a anuntat ca UDMR il sustine in continuare pe Klaus Iohannis pentru postul de prim-ministru. El a precizat insa ca este de acord si cu ideea unui guvern de uniune nationala daca ar fi condus de Iohannis.

"Am discutat cu Emil Boc si i-am propus sa incerce sa-si reanalizeze pozitia si, sustinand acelasi candidat, Klaus Iohannis, sa ajungem la un Guvern de uniune nationala", a declarat Marko Bela la sfarsitul intalnirii de la Guvern, cu premierul Emil Boc.

Liderul UDMR a declarat din nou ca un premier independent este singura solutie posibila inainte de alegerile prezidentiale.

"Nu vad ca inainte de prezidentiale am putea gasi o solutie politica pentru rezolvarea acestei situatii. Partidele sunt in competitie si niciunul nu va renunta la un mesaj propriu in campania electorala. Nu sunt posibile aliante politice si coalitii politice", a explicat Marko Bela.

Reprezentantul minoritatii maghiare spune ca s-a creat un nou conflict intre administratia prezidentiala si Parlament, care ar fi rezolvat prin interpretarea corecta a Constitutiei.

"Nu am inteles motivele pentru care Traian Basecu a respins aceasta propunere. Oricum Constitutia presupune consultari, mediere, incercari daca altfel nu este posibil. Presedintele are rolul sa aleaga premierul in cazul unui impas. Numai ca in acest moment nu exista un impas si avem o majoritate pentru sustinerea unui candidat la functia de prim-ministru", a subliniat Marko Bela.

El a criticat gestul presedintelui Basescu si a apreciat ca desemnarea lui Klaus Iohannis ar fi ajutat Romania si in plan extern.

"Daca domnul presedinte ar fi acceptat aceasta propunere am fi reusit sa formulam un mesaj pozitiv atat spre interior, cat si spre exterior. Am fi dat un exemplu de schimbare de mentalitate pentru toata tara care ar fi avut un impact extrem de pozitiv in Uniunea Europeana", mai spune liderul UDMR.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#UDMR premier independent, #UDMR Klaus Johannis, #UDMR guvern uniune nationala, #guvern uniune nationala Johannis , #stiri Traian Basescu