Unul din doi romani crede ca tara merge intr-o directe gresita

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 21:53
1761 citiri
Unul din doi romani crede ca tara merge intr-o directe gresita

Mai mult de jumatate dintre romani considera ca lucrurile merg in tara noastra intr-o directie gresita, releva un sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES).

Conform studiului, 57% dintre romani cred ca tara in care traiesc merge intr-o directie gresita, in timo ce 25% cred ca directia este buna , iar 16% nu stiu.

In ceea ce priveste viitorul, 41% se declara optimisti, 18% nu raspund, 32% sunt reservati, 6% sustin ca nu stiu si 3% nu doresc sa raspunda.

Potrivit sondajului, 45% dintre respondenti considera ca pe viitor le va merge mai bine decat parintilor lor, 31% cred ca le va merge mai rau, 7% cred ca le va merge la fel, 4% dintre respondenti au raspuns ca "nu" si 13% au raspuns "nu stiu".

Sondajul mai arata ca procentul celor care a primit acasa brosuri electorale (54%) este aproape egal cu cei care nu au primit (46%). Totodata, 86% dintre repodenti sustin ca au vazut dezbateri electorale in ultima perioada, iar 14% nu au vizionat astfel de dezbateri.

De altfel, 68% dintre romani nu de declara multumiti de aceasta campanie, in timp ce 23% se declara multumiti si 9% refuza sa isi spuna parerea.

Conform sondajului, Traian Basescu a avut cea mai buna camapanie, de partea sefului statului fiind 29% dintre romani, fata de 24% care il prefera pe Geoana si 10% pe Crin Antonescu.

La capitolul sinceritate in campanie, seful statului se afla tot pe primul loc, cu 34% dintre pareri, urmat de Mircea Geoana cu 25% si Crin Antonescu cu 14%.

In ceea ce priveste alegerea unui candidat, 38% dintre romani sustin ca il aleg pentru programul pe care il are, 33% personalitatea lui, 6% datorita partidului pe care il reprezinta, 19% "altceva" si 4% nu raspund.

La intrebarea "In ultimii 10 ani care au fost alegerile care v-au interesat?" , 63% au raspuns "ambele", 13% au preferat alegerile generale si acelasi procent alegerile locale, 8% niciunele, iar 4% nu raspund.

Sondajul IRES a fost realizat in perioada 8-9 decembrie, pe un esantion de 1.496 indivizi de 18 ani si peste, avand o marja de eroare maxima tolerata de plus-minus 2,8%. Interviurile s-au desfasurat prin metoda CATI (ancheta pe teren).

Vezi sub foto studiul complet realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie (IRES)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#sondaj IRES, #directie mers Romania, #sondaj CATI , #stiri Traian Basescu