Unul dintre procesele intentate de Vintu lui Basescu ramane la tribunal

Marti, 02 Februarie 2010, ora 14:08
1716 citiri
Unul dintre procesele intentate de Vintu lui Basescu ramane la tribunal

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, luni, ca unul dintre procesele intentate de Sorin Ovidiu Vintu presedintelui Traian Basescu, pentru "afirmatii denigratoare", sa se judece in continuare la Tribunalul Bucuresti, respingand, astfel, cererea de stramutare formulata de Vantu.

Decizia instantei supreme este definitiva.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu a deschis anul trecut, la Tribunalul Bucuresti, doua actiuni impotriva presedintelui Traian Basescu si cere obligarea presedintelui la plata a doua milioane de euro, in cele doua procese, ca daune morale pentru prejudiciul creat prin "afirmatiile denigratoare" facute la adresa sa.

Cele doua procese intentate de Sorin Ovidiu Vintu au fost, insa, suspendate de magistratii Tribunalului Bucuresti pe 16 octombrie 2008, pana la o decizie a Inaltei Curti de Casatie si Justitie referitoare la cererile de stramutare a cauzelor, formulate de omul de afaceri.

Inalta Curte de Casatie si Justitie va judeca cea de-a doua cerere de stramutare in data de 22 februarie, urmand ca procesele sa fie reluate tot la Tribunalul Bucuresti, in cazul in care cererile de stramutare vor fi respinse, sau la alta instanta, daca cererile vor fi admise.

Primul proces, deschis pe 9 iulie 2009, vizeaza afirmatiile facute de presedintele Traian Basescu in cadrul emisiunii "Nasul", de la B1TV, din 16 iunie 2009. In acea emisiune, presedintele Basescu a spus ca "domnul Vintu, pe ultima suta de metri a guvernarii Tariceanu, a reusit sa traga un tun de vreo 60 de milioane de euro, dar sa speram ca institutiile statului vor recupera acesti bani dintr-o rambursare ilegala de TVA".

Basescu a mai spus ca "domnul Vintu a avut grija sa aduca cei peste 60 de milioane de doari luati in luna noiembrie dintr-un TVA incorect rambursat, a avut grija sa ii trimita in Cipru, sa-i bage in trustul Realitatea-Catavencu, ca si asa e aia tribuna la care se dau lectii in fiecare zi...trustul Realitatea-Catavencu, lectii de morala (...)".

In actiunea depusa in instanta de avocatii omului de afaceri se arata ca afirmatiile facute de presedintele Basescu ii prejudiciaza lui Sorin Ovidiu Vintu dreptul la imagine si la onoare. Omul de afaceri cere daune morale de un milion de euro.

Cea de-a doua actiune depusa in instanta de avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu pe data de 7 august 2009, tot la Tribunalul Bucuresti, se refera la afirmatiile facute de presedintele Traian Basescu intr-o emisiune difuzata de Radio Romania Actualitati, pe 30 iulie 2009. La emisiunea "Dezbaterea jurnalului de pranz - editie speciala", presedintele Traian Basescu a afirmat: "Ma intreb: prea cinsititii ziaristi ai acestui trust (Realitatea Catavencu, n.r.), de ce nu apar zilnic cu poze ale amaratilor de la FNI la tribunal, cand stiu foarte bine ca a fost condamnata Vlas, pentru ca a umblat cu creionul, dar banii acelor amarati sunt la Vantu? (...) Din banii celor de la FNI tatucu' Vintu a avut grija sa ne construiasca o televiziune cu care facem politica si noi spunem cine-i bun si cine-i rau in politica romaneasca".

Traian Basescu despre Vintu: Acest ticalos

Potrivit actiunii formulate depuse de avocatii lui S.O.Vintu la Tribunalul Bucuresti, presedintele Traian Basescu ar fi incercat, prin afirmatiile sale, sa acrediteze ideea ca politica editoriala a trustului Realitatea-Catavencu este influentata de patronat. Si in aceasta actiune, Vintu a sustinut ca afirmatiile presedintelui ii prejudiciaza dreptul la imagine si la onoare, cerand daune morale in valoare tot de un milion de euro.

Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Catalin Cîrstoiu, despre bunurile nedeclarate: „Ce ați fi vrut, să merg cu bicicleta?”
Candidatul PSD-PNL la alegerile pentru Primăria București, medicul Cătălin Cîrstoiu a declarat vineri, 29 martie, că el și soția sa au muncit de „le-au sărit capacele” pentru a avea...
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Proiect pentru plafonarea adaosului comercial la 20 la sută pentru produsele românești. „La produsele din import să pună orice adaos doresc ei”
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a anunţat vineri, 29 martie, că împreună cu echipa de la instituţia pe care o conduce, pregăteşte un proiect legislativ care va...
#proces Vintu Traian Basescu, #proces intentat Ovidiu Vintu , #stiri Traian Basescu