Vanghelie: Diaconescu nu poate sa fie ca Traian Basescu

Sambata, 12 Aprilie 2008, ora 17:03
3042 citiri
Vanghelie: Diaconescu nu poate sa fie ca Traian Basescu

Odata incheiata lupta din PSD pentru candidatura la Primaria Capitalei, Marian Vanghelie trage linie, sustine sus si tare ca il sprijina pe Cristian Diaconescu, dar e constient ca acesta nu se compara cu preferatul bucurestenilor, Traian Basescu.

Invitat la Realitatea TV, Vanghelie l-a ridicat in slavi pe primarul Basescu, un om decis, cu autoritate, care "stie sa faca si misto de contracandidat", atuuri pe care Vasile Blaga nu le are. Dar nici candidatul PSD. "Cristian Diaconescu nu poate sa fie ca Traian Basescu", recunoaste edilul sectorului 5.

In schimb, "voturile lui Basescu nu vor veni la domnul Blaga", considera "primarul care este".

Pe de alta parte, Vanghelie a reiterat ca el l-a propus pe Cristian Diaconescu, un om care poate avea imaginea unui primar european si care s-a lasat greu convins sa candideze.

"Am luat in calcul si ca Bucuresti e un proiect mare si nu mergeam doar pe varianta Marian Vanghelie candidat. Intr-un tandem, alaturi de mine, cu experienta si cu pregatirea pe care o am in administratia locala, eu cred ca putem sa schimbam vizavi de ce s-a intamplat in ultimii 18 ani la primaria Bucuresti", a spus liderul social-democratilor din Bucuresti.

"Tandemul e foarte clar. Diaconescu e o imagine care reprezinta forta europeana, iar eu pot veni cu o imagine pe care o vor bucurestenii, vor fi alaturi de mine cei din zona muncitoreasca si din zona sindicala. Daca luam in calcul ca viitorul primar general poate fi si presedintele Romaniei, atunci Diaconescu ar fi candidatul ideal", a subliniat Vanghelie.

"Eu l-am propus pe Diaconescu pentru ca ma interesa sa caut solutia ideala, nu am vrut sa duc lucrurile spre o extrema pentru ca domnul Iliescu era impotriva candidaturii mele (...) si intr-un razboi, daca vezi ca nu ai sanse de castig, te dai inapoi", a aratat el.

"Diaconescu e un candidat serios, un diplomat care poate sa ne reprezinte in relatiile internationale, care poate aduce bani din fondurile UE si care poate sa coordoneze cu experienta pe care o are primaria Capitalei. (...) Nu e un corp strain, e un bucurestean, iar in Rahova si Berceni va merge cu mine. Daca o sa incercam sa vedem ce nu poate sa faca, nu o sa gasim candidatul perfect niciodata", a conchis Vanghelie.

Acesta sustine ca nu va candida la alegerile legislative chiar daca nu va iesi din nou primar la sectorul 5. Insa este sigur ca va fi reales din primul tur. Cat despre viitorul sau, el spune ca nu are nicio indoiala "ca la 40 de ani pe care ii am nu imi voi gasi o pozitie in urmatorii ani". Presedintele PSD Bucuresti a mai sustinut ca PSD a crescut cu 6% in aceasta perioada de batalie interioara, conform unui sondaj CURS.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Traian Basescu, #Marian Vanghelie, #Cristian Diaconescu , #stiri Traian Basescu