Antonescu: Incepem saptamana asta suspendarea lui Basescu

Luni, 02 Iulie 2012, ora 20:24
10278 citiri
Antonescu: Incepem saptamana asta suspendarea lui Basescu
Foto: Antena 3

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, luni seara, ca USL-ul va demara in aceasta saptamana procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

"Incepem saptamana asta suspendarea. Eu cred ca putem sa si votam saptamana asta, daca avem un CCR care sa respecte normele in vigoare", a explicat Antonescu, la Antena 3.

Acesta a reiterat ca Parlamentul si Guvernul pot sa ii revoce pe sase din judecatorii CCR si ca juristii din USL lucreaza la acest aspect.

"In urmatoarele trei-patru zile sper sa rezolvam aceasta chestiune. Daca rezolvam cu CCR-ul, putem incepe suspendarea. In aceaste zile am ridicat o intrebare colegilor mei din Parlament: mergem in vacanta si lasam Guvernul Ponta singur cu aceasta mafie sau incercam sa rezolvam acum? Daca reusim, vom demara suspendarea presedintelui in aceasta saptamana",a reiterat Antonescu.

Intrebat despre motivele suspendarii, co-presedintele USL a mentionat ca "nu ne putem antepronunta".

Totusi, a revenit liderul USL, "ar fi atat motve politice, cat si juridice pentru suspendarea lui Basecu. La motivele juridice se incadreaza nerespectarea Constitutiei. Politic Traian Basescu este acuzat de obstructionara activitatii Guvernului. Daca acesta va fi motivul supendarii, Basescu va fi acuzat de inalta tradare".

Antonescu: CCR este o rusine, putem sa ii revocam pe judecatori

In aceeasi emisiune, Antonescu a apreciat ca, la aceasta ora, Curtea Consitutionala este "o rusine", mentionand ca "Parlamentul si Guvernul impreuna ii pot revoca pe judecatorii CCR".

"Parlamentul, Guvernul impreuna pot sa ii revoce pe judecatorii CCR. Daca nu, aceasta tara nu poate fi guvernata pentru ca nu putem vorbi de suspendarea lui Traian Basescu, de suspendarea Robertei Anastase", a spus liberalul.

Crin Antonescu l-a amenintat, recent, pe Traian Basescu ca USL il va suspenda din functia de presedinte.

Antonescu: Basescu ii va semna investirea lui Hasotti ca notarul, altfel il suspendam

In urma cu doua saptamani, co-presedintele USL a precizat a intiaza procedurile de suspendare, daca Basescu nu va semna, "ca notarul", decretul de numire in functia de ministru al Culturii pe Puiu Hasotti.

La acea vreme, Victor Ponta a declarat ca sustine eventuala decizie a reprezentantilor PNL de a declansa procedura de suspendare a presedintelui Traian Basescu.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Basescu suspendare Antonescu, #Antonescu suspendare Basescu CCR, #Antonescu revocare judecatori CCR , #suspendare Basescu