Cezar Preda, paralela intre Antonescu si Chucky: A fost bun, dar rautatea i-a venit pe drum

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 19:33
2439 citiri
Cezar Preda, paralela intre Antonescu si Chucky: A fost bun, dar rautatea i-a venit pe drum

Deputatul PDL Cezar Preda i-a spus vineri in plenul reunit lui Crin Antonescu ca s-a aliat cu FSN-ul lui Ion Iliescu dupa acelasi principiu dupa care papusa "Chucky", protagonista unor filme de groaza cu acelasi nume, a fost initial buna, dar i-a venit "pe drum" rautatea.

"Sa stiti ca, apropo de rautatea unui om, dle. presedinte al Senatului, as vrea sa va spun ca si papusa Chuchy a fost conceputa ca fiind o papusa buna, dar nu a fost buna pentru ca rautatea i-a venit pe drum.

Din cate am invatat eu, dumneavoastra, dle Antonescu, v-ati aliat acum tocmai cu acea parte a FSN-ului pe care o conducea Ion Iliescu si aici este Sergiu Nicolaescu, este Viorel Hrebenciuc, este Duvaz si cu voia justitiei ar fi fost si Adrian Nastase", i-a transmis Cezar Preda lui Antonescu.

Acuzatiile lui Preda vin dupa ce liderul liberal a mentionat in discursul sau din Parlament ca Traian Basescu este suspendat printr-un "act perfect constitutional", dar ca seful statului s-a autosuspendat demult, "de ani buni".

"Domnule presedinte Basescu, noi dorim sa va suspendam azi printr-un act perfect constitutional. In realitate, v-ati autosuspendat demult, de ani buni, din functia de presedinte al Romaniei", a spus Crin Antonescu.

Acesta a afirmat ca "marea eroare si marele pacat politic si constitutional pe care l-ati comis fata de cetatenii acestei tari, care v-au dat de doua ori votul pentru a fi presedinte, este ca ati lasat aceasta tara de doua ori fara presedinte".

Antonescu a adaugat ca "Romania nu a avut garant in presedintele Basescu decat pentru camarila sa".

Senatorii si deputatii voteaza vineri seara, in plenul reunit al celor doua camere parlamentare, daca Traian Basescu va fi sau nu suspendat din functia de presedinte al Romaniei.

Seful statului este prezent la dezbaterile ce vor preceda votul, si si-a prezentat punctul de vedere.

Magistratii CCR nu au emis nicio concluzie cu privire la cererea de suspendare a presedintelui, insa, analizand cele sapte capete de acuzare formulate de USL, au stabilit ca Traian Basescu se face vinovat de o incercare de a diminua rolul premierului.

Totodata, judecatorii CCR mai spun ca seful statului nu si-a exercitat cu maxima eficienta rolul de mediator, dar celelalte acuzatii aduse de USL sunt respinse.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Cezar Preda Antonescu Chucky, #suspendare Basescu Parlament vot , #suspendare Basescu