Circul suspendarii lui Basescu (Opinii)

Duminica, 27 Noiembrie 2011, ora 11:51
2283 citiri
Circul suspendarii lui Basescu (Opinii)
Foto: dcnews.ro

S-ar zice ca tot ceea ce mai pot sa intreprinda cei doi infanti ai opozitiei politice, Ponta si Antonescu, este sa-si acorde periodic vocile si intentiile intru debarcarea cat mai grabnica a celui care reprezinta cosmarul lor principal, presedintele Traian Basescu.

Asa se face ca, iata, la ceas de toamna tarzie, fara veste, cei doi corifei ai USL (impreunua cu cel de-al treilea, pe care nu este cazul sa-l mai nominalizam) s-au trezit visand cu voce tare la o noua incercare de suspendare a demolatorului statului de drept si a justitiei noastre independente care poarta numele odios mai sus mentionat.

Cum, adica? Asa, pur si simplu, suspendat, executat in piata publica, astfel incat sa piara pana si amintirea lui de dictator care sta in calea fericirii depline a natiunii si a reprezentantilor ei autorizati.

Desigur ca intrebari despre motivatia, legalitatea, implicatiile sau chiar sansele unei asemenea intreprinderi sunt in acest context inutile pentru cei doi (trei) veleitari pusi pe sotii. Importanta este doar betia actiunii si mirosul imbatator al sangelui pe care il adulmeca puii de fiara in cautarea frenetica a rostului lor in jungla sociala si politica in care se invart bezmetici si (cam) far rost.

Ce mai conteaza ca au mai existat asemenea demersuri finalizate printr-un fiasco generalizat. Ce mai importa ca ei nu se pot baza nici pe o majoritate parlamentara, nici pe avizul obligatoriu al Curtii Constitutionale, nici pe vointa a 50% dintre romanii cu drept de vot care sa ratifice la urne ideile lor aventuriste? "The show must go on!" Distractia trebuie sa mearga inainte spre bucuria doritorilor de circ ieftin pe paine.

Se pare ca pentru asemenea ipochimeni este greu de inteles ca presedintii, ca si deputatii, senatorii, primarii si toate organismele selectate prin electiune publica se aleg pentru o perioada anume si ca doar in situatii foarte speciale mandatul poate fi intrerupt.

Ca o asemenea situatie nu exista aici si acum. Ca intreruperea produce in chip implicit o tulburare a mecanismului de functionare a societatii care poate sa conduca la fenomene de instabilitate ce nu sunt deloc de dorit, mai ales in contextul actual.

Ca, fie si numai declansarea unor asemenea actiuni poate genera tulburari nedorite ale echilibrului social-economic cu implicatii de scadere a diferitelor rating-uri de tara si cu consecinte imediate asupra indicatorilor macro-economici si a nivelului de trai.

Nu se intelege ca politica nu este o joaca de copii suparati si nerabdatori sa se urce pe calutii puterii. O chestiune asupra carora le-a atras atentia pana si eternul edecar al pesedismului autohton, Ion Iliescu, care a dezaprobat asemenea aventuri de luni dimineata. Dar, in ciuda oricaror evidente, e probabil ca se va merge mai departe. Dupa cum se vede, inclusiv mecanismele de control ale marilor partide sunt gripate si la cheremul unor cvasi-imberbi, care le tarasc in fel de fel de aventuri fara folos.

Cu siguranta, daca Basescu va fi suspendat, a doua zi va curge lapte si miere in Romanica. Sau, asa cum nota de curand Andrei Plesu, vor inflori crinii. Macar de ar fi asa, ar merita efortul. Dar tare ma tem, de fapt am chiar convingerea, ca slagarul de a doua zi va fi mostenirea dezastruoasa pe care ne-a lasat-o regimul pedelist si care, nu-i asa, nu permite marirea salariilor, pensiilor, traiul pe vatrai, decat mai la vale, pe masura edificarii treptate a viitorului de aur al patriei, regimul pesedisto-liberalo-pecist. Am trait si am mai vazut.

Sa inceapa, deci, muzica. Daca-i bal, bal sa fie! Daca nu vom trai mai bine, macar nu ne vom plictisi in epoca urmatoare. Curat constitutional, mon cher!

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#suspendare Basescu, #suspendare presedinte, #opozitie suspendare basescu , #suspendare Basescu