Marton Arpad (UDMR) nu se gandeste sa voteze impotriva suspendarii lui Basescu

Joi, 05 Iulie 2012, ora 16:06
1920 citiri
Marton Arpad (UDMR) nu se gandeste sa voteze impotriva suspendarii lui Basescu
Foto: Arhiva

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat joi ca nu a gasit in cererea USL de suspendare a lui Traian Basescu niciun element care l-ar putea face sa se gandeasca sa voteze impotriva suspendarii.

"Exista o sustinere a motivelor de suspendare a presedintelui Romaniei si in ea eu nu am gasit niciun element cu care eu nu as putea fi de acord. Deci nu am gasit niciun element care sa ma duca cu ideea sa votez impotriva suspendarii presedintelui. Dar este doar punctul meu de vedere", a declarat Marton Arpad.

"Deci eu nu am gasit niciun element din acele enumerari de incalcare a Constitutiei care sa nu fi constatat ca sunt adevarate si ca argumentatiile aduse ar fi contrare celor spune inainte sau ar fi de natura de neacceptat.

Eu nu am gasit niciun element sustinut de exponent cu care eu, cel putin, nu as putea fi de acord sau m-ar ofensa, sau as spune 'Asta e prea de tot' sau ca nu are nicio legatura cu prevederile constitutionale, ca evenimentele nu s-au intamplat asa, s-au intamplat altfel, deci nu au fost astfel de elemente", a adaugat deputatul maghiar.

Marton Arpad a precizat ca discursul presedintelui a fost unul care pregateste campania pentru nesuspendare.

"Argumentatia dlui presedinte a fost pe altceva. Adica a existat o solicitare de suspendare pentru ca in considerarea USL-ului, in mai multe situatii a incalcat Constitutia, s-au enumerat aceste situatii, iar domnia sa a vorbit despre parlament unicameral. Nu stiu, in expunere ati avut un element care vorbea despre Parlament unicameral? Eu nu am gasit.

Este, cum sa spun, discursul unui om cand se vorbeste despre o problema si incepe sa vorbeasca despre altceva, adica la o intrebare raspunde altceva. Este o incercare de a aduce in tema altceva decat s-a discutat.

As zice ca probabil e unul din elementele pe care dl presedinte va marsa va fi linia aceea cum ca noi dorim sa scapam de aplicarea obligativitatii de modificare a Constitutiei in Parlament unicameral cu 300 de membri. Declaratiile duc catre inceperea campaniei sale pentru nesuspendare", a apreciat Marton Arpad.

Deputatul UDMR a mai declarat ca parlamentarii maghiari vor participa cu siguranta la plenul reunit in care se va vota cererea de suspendare iar in ceea ce priveste felul in care acestie vor vota, el a precizat ca "s-ar putea sa luam o astfel de decizie sau sa nu luam o astfel de decizie".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#UDMR vot suspendare Basescu, #Marton Arpad suspendare Basescu, #suspendare Basescu vot Parlament , #suspendare Basescu
Comentarii
Poza manea
manea
rank 4
Bozgorel incearca sa fie simpatic , adica incepe prin
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
astia sunt ungurii lui Boc ; pt care s-a batut cu PSD