Opinii: Gradinita politicienilor

Joi, 07 Octombrie 2010, ora 22:10
1189 citiri
Opinii: Gradinita politicienilor
foto: Bloombiz

Prin felul cum se poarta unii cu altii, prin felul cum vorbesc si cum isi vorbesc, cum se ameninta si se jignesc public, in fata presei si in transmisii directe de la sedinte, politicienii au transformat sala Parlamentului intr-o gradinita frecventata de copii lipsiti de educatie sau cu educatia facuta la gramada, in gasca din spatele blocului.

De ani de zile de acum, asistam neputinciosi, dar si scarbiti cum aceiasi oameni care-si zic politicieni si in mainile carora ne-am pus sperantele si dorinta de mai bine ne ofera circ, un circ ieftin, de prost gust, fara ca noi sa-l dorim ori sa-l cerem si la care suntem spectatori siliti.

E criza, e greu, banii sunt putini si necazurile oamenilor sunt multe si parca fara de sfarsit. Zilnic insa, romanii aud amenintari venite din partea Opozitiei, amenintari care duc cu gandul la apocalipsa.

Santajul politic se practica fara perdea, in vazul si auzul tuturor fara teama ca cei care-l practica sa fie pedepsiti.

Oare politicienii nu au obosit de cand joaca aceeasi piesa prosta a orgoliilor ranite si a dorintelor neimplinite?

In 2008 si 2009, romanii au votat, au ales. Bun, rau la Parlament si la presedintie romanii au exact ce au ales. Daca votul romanilor nu mai valoreaza nimic pentru politicienii care vor sa inlature actuala Putere pe motiv ca ei ar putea fi mai buni si ca au solutii pentru scoaterea tarii din criza, atunci de ce ne-am mai deranjat sa iesim la vot?

Unde este respectul politicienilor fata de votanti? De ce acum, cand interesele lor le dau branci sa ajunga acolo, sus, la butoane, politicienii ii ignora pe romani si dispretuiesc actiunea lor din anii electorali trecuti?

Este de neimaginat ca in an asa de greu, cu populatie crunt lovita de masurile de austeritate luate de Guvern, Opozitia sa vrea, cu buna stiinta, dezastru, destabilizare, aruncarea tarii in haos in conditiile in care, toti o stiu, asta este calea, cea pe care ne aflam acum, si nu suntem singura tara din Europa care ne aflam intr-asa situatie.

Daca politicienii din Opozitie nu au puterea sa renunte la orgolii si vise deocamdata irealizabile si sa se aseze la aceeasi masa cu cu cei de la Putere pentru ca impreuna sa gaseasca solutii de scoatere a tarii din criza, asa cum s-a intamplat in multe tari civilizate din Europa, macar sa aiba decenta de a nu se mai purta prosteste, de a nu se mai da in spectacol ieftin.

Recent, doamna senator Olguta Vasilescu vorbea de o lege a bagarii pumnului in gura romanilor pe motiv ca romanii sunt needucati? De la cine sa invete romanii decenta si bunul simt? Fac si ei ce vad la politicieni.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#suspendare Traian Basescu, #opozitie suspendare basescu, #viata politica romania , #suspendare Basescu