Paleologu: Suspendarea lui Basescu, mana cereasca pentru el si PDL

Joi, 28 Iunie 2012, ora 17:08
3954 citiri
Paleologu: Suspendarea lui Basescu, mana cereasca pentru el si PDL

Vicepresedintele PDL Theodor Paleologu a considera ca tentativa USL de a-l suspenda pe Traian Basescu l-ar ajuta pe acesta.

"In contextul catastrofico-grotesc al ultimelor saptamani de guvernare, suspendarea lui Basescu ar fi mana cereasca pentru el si PDL", a scris Paleologu pe pagina sa de Facebook.

Suspendarea lui Traian Basescu a revenit in actualitate in cursul acestor zile, premierul Victor Ponta dand de inteles, miercuri, dupa decizia CCR care-i dadea dreptul presedintelui sa reprezinte Romania la Bruxelles, ca acest lucru s-ar putea intampla in curand, spunand ca "oamenii vor decide".

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a spus si el ca, in opinia sa, suspendarea lui Traian Basescu e singura cale de a rezolva blocajul institutional se afla Romania.

Ambii lideri ai PSD au acuzat faptul ca CCR e o institutie politizata, aflata la dispozitia presedintelui Traian Basescu. Premierul Victor Ponta a afirmat si ca nu va respecta decizia CCR si ca el se va duce la Bruxelles, nu presedintele.

Basescu: Ponta nu are mandat pentru reprezentarea Romaniei la Bruxelles

Presedintele Traian Basescu a vorbit, in cadrul acestei conferinte, despre situatia creata in urma participarii lui Victor Ponta la lucrarile Consiliului European, aratand ca a fost impiedicat sa isi exercite atributiile de sef de stat si precizand ca Victor Ponta nu are un mandat sa reprezinte Romania.

Traian Basescu a explicat faptul ca Romania si-a construit o buna reputatie la Bruxelles in ultimii ani, iar o situatie "stanjenitoare" cum ar fi fost aceea ca si el si premierul sa fi mers la Consiliul European ar fi stirbit aceasta reputatie si ar fi pus partenerii europeni in postura neplacuta de a arbitra un conflict intern al Romaniei.

Presedintele a mai punctat faptul ca probleme precum cea cu care se confrunta astazi Romania ar trebui rezolvate prin "revizuirea", nu prin "incalcarea Constitutiei", lucru despre care el vorbeste de ani de zile.

Totodata, el a explicat ca la acest Consiliu European se discuta si subiecte mai subtile, cum ar fi cedarea de suveranitate a statelor in vederea construirii unei noi uniuni politice, Statele Unite ale Europei, iar actuala delegatie a Romaniei nu este pregatita sa abordeze acest subiect.

"Am decis astazi sa nu merg la Bruxelles pentru a proteja o buna imagine a Romaniei", a mai punctat inca o data presedintele inainte de a raspunde la intrebarile jurnalistilor prezenti.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Paleologu suspendare Basescu, #suspendare Basescu mana cereasca , #suspendare Basescu