Cu fata la alegatori: Ion M. Ioniță, despre un posibil USL 2.0 după alegerile din 9 iunie: „Depinde de scorul pe care îl va înregistra această alianța”

Pasii grabiti ai USL (Opinii)

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 16:50
1624 citiri
Pasii grabiti ai USL (Opinii)
Foto: timisoarastiri.ro

Demersurile grabite pentru suspendarea lui Traian Basescu arata ca masurile USL-ului sunt unele precipitate, rezultatele propriilor gesturi putand sa se intoarca impotriva lui Ponta si Antonescu. Pozitia noastra in Europa este amenintata de seria de masuri politice recente.

Ciudate lucruri se mai intampla si in Romania, zilele acestea. Pana de curand, protestele din strada erau indreptate spre PDL. Acum, PDL, trecut in Opozitie, se alatura celor care isi striga nemultumirea in Piata Universitatii si Piata Victoriei.

In strada, sustinatori ai PDL si ai lui Basescu ajung fata in fata cu opozantii fostului regim politic, potestele nefiind localizate numai in Bucuresti, ci si in alte mari orase. In provincie, Ponta este cel contestat, aratand ca nici ceea ce a facut in ultimul timp prim-ministrul nu a trecut neobervat.

USL a facut o adevarata demonstratie de forta saptamana aceasta, urmand a culege roadele propriilor decizii in perioada ce urmeaza. Deocamdata, Europa se uita cam stramb spre noi, aratandu-ne cu degetul si amanand raportul pe justitie, cea ce e un semn ingrijorator.

Victor Ponta si Crin Antonescu si-au ostoit setea de a-l vedea pe Basescu pus pe jar, pe Roberta Anastase rasturnata din fotoliul de sef al Camerei Deputatilor, dar si pe Vasile Blaga din fruntea Senatului.

Elementele declansatoare ale actualei situatii par a fi fost condamnarea lui Adrian Nastase si demascarea presupusului plagiat al lui Victor Ponta. Ce nu s-a vazut printre preocuparile politicienilor care au preluat fraiele Guvernului este, de exemplu, preocuparea de a stabiliza leul, aflat inca in cadere libera si stabilind constant cate un maxim istoric.

Situatia arata ca suntem in mijlocul unei simple rafuieli, cu o victima colaterala: cetatenii tarii.

Cu siguranta, la referendum, daca va avea loc un asemenea eveniment, nimeni nu se va intreba ce articole din Constitutie a incalcat Basescu, atunci cand va ajunge la "judecata" poporului.

Toti vor pune stampila cu gandul la taierile de salarii anuntate de presedintele tarii in plina criza economica si la recentele proteste din strada. Iar rezultatul este unul previzibil.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Basescu suspendare USL, #proteste PDL Guvern Ponta, #suspendare grabita USL , #suspendare Basescu