T. Ungureanu: Ponta sa suprime abuzurile si sa le corecteze, inainte de a demisiona

Sambata, 07 Iulie 2012, ora 19:43
3647 citiri
T. Ungureanu: Ponta sa suprime abuzurile si sa le corecteze, inainte de a demisiona
Foto: B1TV

Europarlamentarul PDL Traian Ungureanu a trecut in revista reactiile internationale negative generate de actiunile in forta ale USL din ultimele zile, care au culminat cu suspendarea presedintelui, si a cerut revenirea la ordinea de drept si demisia Guvernului USL.

Intr-o conferinta de presa tinuta sambata la sediul central al PDL, Traian Ungureanu a reamintit ca Departamentul de Stat american si-a exprimat ingrijorarea cu privire la situatia din Romania, in timp ce Consiliul Europei s-a adresat Comisiei de la Venetia cerandu-i sa se pronunte asupra legalitatii demersurilor facute in ultimele zile de Guvernul Ponta si majoritatea parlamentara USL.

Departamentul de stat american, ingrijorat de Romania - NATO preia comunicatul

Consiliul Europei cere opinia Comisiei de la Venetia despre suspendarea lui Basescu

Anterior, presedintele Comisiei de la Venetia reactionase ferm la solicitarea Curtii Constitutionale din Romania, deplangand presiunile facute de guvernul USL la adresa magistratilor Curtii.

Presedintele Comisiei de la Venetia: Cerem Romaniei sa respecte statul de drept!

"Rand pe rand s-au pronuntat cu ingrijorare guvernul german, ministerul de Externe francez, Comisia Europeana, comisarul pentru justitie - Viviane Reding, presedintele Consiliului European - Herman Van Rompuy, parlamentari europeni si, practic, toate marile organisme de presa europene. Cu totii au luat pozitie impotriva abuzurilor de fabricatie Antonescu-Ponta", a mai reamintit Traian Ungureanu.

Van Rompuy condamna schimbarile din Romania intr-o vizita in Malta

Europarlamentarul democrat-liberal a subliniat ca partidul sau, alaturi de toti cetatenii romani, "beneficiari ai calitatii de cetatean european", a luat nota de aceste declaratii si considera ca luarile de pozitie ale oficialilor europeni sunt justificate, pentru ca ele vin "la capatul unui atac necrutator la institutiile statului".

"Victor Ponta si Crin Antonescu au rasturnat in numai doua luni ordinea de drept: USL a indepartat Avocatul Poporului, a restrans atributiile Curtii Constitutionale, a amenintat cu demiterea judecatori ai Curtii, a indepartat ilegal presedintii celor doua camere ale parlamentului, a trecut la indepartarea presedintelui dupa ce a refuzat sa citeasca in parlament avizul prin care Curtea Constitutionala constata ca nu exista incalcari grave ale Constitutiei. In chiar ziua declansarii suspendarii a modificat legea referendumului", a facut Traian Ungureanu o scurta trecere in revista a ultimelor actiuni in forta ale USL.

Democrat-liberalul a mai subliniat ca acest "cosmar" soldat cu suspendarea presedintelui Romaniei a provocat ingrijorarea autoritatilor europene si risca sa scoata Romania in afara comunitatii si sa atraga exceptarea Romaniei de la drepturile unui stat democratic".

Totodata, el a avertizat ca aceasta "situatie extrem de grava de demolare a democratiei(...) se va intoarce, din pacate, impotriva cetatenilor romani, care nu poarta nicio raspundere pentru actele de vandalism ale guvernului Ponta", referindu-se astfel la faptul ca USL nu a ajuns la putere in urma unor alegeri, ci dupa schimbarea majoritatii in parlament.

"Sunt datori sa isi suprime imediat abuzurile, sa le corecteze si sa repuna ordinea in statul de drept. Asta, inainte de a demisiona!", le-a transmis Traian Ungureanu liderilor USL.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Traian Ungureanu abuzuri Ponta, #Traian Ungureanu suspendare Basescu, #Traian Ungureanu Ponta demisie , #suspendare Basescu
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Niciodată, nicicând, niciun Parlament n-a făcut vreun abuz!