Toader: Prin modificarea legii CCR se urmareste "visul de vara" de suspendare a sefului statului

Marti, 19 Iunie 2012, ora 00:04
2820 citiri
Toader: Prin modificarea legii CCR se urmareste "visul de vara" de suspendare a sefului statului

Mircea Toader, liderul grupului PDL din Camera Deputatilor, a declarat luni, in timpul dezbaterilor la legea de modificare a functionarii CCR, ca prin aceasta initiativa USL urmareste "visul cel de vara", adica sa il suspende din functie pe presedintele Traian Basescu.

"Trebuie sa vorbim pe sleau. Practic aceasta initiativa urmareste doua obiective: sa mearga la 'visul cel de vara', sa il atace pe presedintele Traian Basescu printr-o eventuala suspendare, fara a ne putea adresa Curtii, si bineinteles pentru a gasi o forma juridica pentru acea disputa legata de cine sa fie seful statului in Romania", a declarat Mircea Toader.

Potrivit liderului PDL, "de acum incolo este simplu: veti da hotarari ale Parlamentului care vor incalca Constitutia fara niciun fel de problema, ca prezumtie si prin urmare doar la televizor vom putea sa le atacam".

"Ce este rau daca acest aviz pe care il da CCR la suspendarea presedintelui ramane consultativ? (...) Curtea Constitutionala nu trebuie sa fie un supra-Parlament. Hotararile Parlamentului nu trebuie sa fie supus cenzurii CCR", a replicat deputatul PSD Florin Iordache.

"Prin aceste modificari aducem activitatea Curtii Constiutionale la normalitate", a aratat si deputatul PNL Eugen Nicolaescu.

Propunerea legislativa pentru modificarea alin. (1) al art. 27 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale prevede ca CCR sa nu se mai pronunte asupra constitutionalitatii hotararilor emise de plenul Camerei Deputatilor, de plenul Senatului si nici asupra hotararilor aprobate de plenul reunit al celor doua Camere. Actul normativ a fost dezbatut pe articole, in sedinta de luni a Camerei Deputatilor si urmeaza sa intre marti pe ordinea de zi, la vot final.

"Prin legea 177/2010, in sarcina Curtii Constitutionale a fost stabilita si pronuntarea asupra constitutionalitatii hotararilor plenului Camerei Deputatilor, a plenului Senatului si a hotararilor plenului celor doua Camere reunite. Consideram ca prin aceasta modificare se incalca in mod excesiv activitatea CCR, ceea ce dauneaza bunului mers al activitatii acesteia si al exercitarii rolului de arbitru institutional", se precizeaza in expunerea de motive a actului normativ.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Mircea Toader, #vis de vara USL, #suspendare Traian Basescu, #modificare lege CCR , #suspendare Basescu