Trei zile pana la macel (Opinii)

Sambata, 18 August 2012, ora 23:58
13878 citiri
Trei zile pana la macel (Opinii)

Crin Antonescu este convins ca Traian Basescu nu se va intoarce la Cotroceni. Traian Basescu isi dezmorteste degetele antrenandu-le pentru momentul cand vor apasa din nou tastele telefonului de pe biroul ultimilor opt ani.

Victor Ponta este pregatit sa coabiteze cu Traian Basescu, 7,5 milioane de romani nici nu vor sa auda (nu-i bai, Crin Antonescu spune ca sunt ai sai). USL este convins ca PDL a distrus Romania, PDL stie ca USL a facut-o de rusine. USL baga mana in foc ca PDL a strecurat banii tarii in pusculitele clientilor politici, PDL acuza USL ca intrerupe cursul reformelor structurale si arunca Romania la marginea desertului.

Toti actorii implicati in acest macel cu ochii inchisi au certitudini, vor maxim si recunosc minim, energia consumata cu afirmarea convingerilor ar putea suplini contractele pierdute de Hidroelectrica. Inca nu au trecut la incaierare de-a binelea, dar impingerea limitelor suportabilitatii adversarilor pana in corzi reprezinta un experiment periculos, o invitatie.

Mai sunt trei zile pana cand Curtea Constitutionala este asteptata sa decida cine trebuie sa-si bage sabiile in teaca, dar supapa este intepenita. O conditie necesara si suficienta este ca aceia care pierd sa-si accepte infrangerea.

Si chiar de cred ca suspendarea lui Traian Basescu a fost o porcarie - desi are o latura buna, deoarece am realizat cat de hidoase erau in realitate fetele celor care s-au pregatit sa ia puterea -, poate ca ar fi in interesul sanatatii noastre mintale sa fie trimis acasa.

In ciuda teoriei loviturii de stat, a retoricii conform careia romanii care au stat acasa au vrut sa-l sprijine pe Traian Basescu, optiunea a 7,5 milioane de alegatori nu poate fi ignorata. Dintr-un singur motiv: li se induce ideea ca daca CCR invalideaza referendumul, cum ar trebui, potrivit legii, sunt indreptatiti sa iasa in strada.

Au tot dreptul, asta-i democratia, dar poate cineva sa bage mana in foc ca nu vor fi instigati de USL? Caci nu-mi iese din cap amenintarea lui Relu Fenechiu: "procurorii vor raspunde, fereasca-i Dumnezeu cand vin romanii peste ei!".

Si nici colonelul Dogaru, care anunta instaurarea haosului. E un imbecil, e nebun, spun socialistii si democratii in particular, cand ii intrebi. Dar public nu s-au dezis de afirmatiile sale.

E drept ca nici Monica Macovei nu a demonstrat intelepciune cand a anuntat ca "urmeaza un razboi civil".

Argumentul temerii poate parea semn de prostie, dar cred ca orice om lucid se intreaba ce urmeaza dupa marti. Si nu e foarte linistit. Premierul a vorbit intr-un interviu pentru Wall Street Journal despre necesitatea stabilitatii politice, dar va fi oare atat de intelept incat sa nu-si trimita ostasii sa scoata lumea din case, ca sa nu riste sa sara euro de 7 lei?

Am mai spus-o, nu cred in coabitarea dintre Traian Basescu si USL. Mi s-ar parea o ipocrizie. Insa daca la antipozi stau proteste nesfarsite, mai bine! Vom scrie o noua fila in istoria compromisului.

In politica, distanta cea mai scurta dintre doua puncte nu e linia dreapta. Decat daca o trasezi printr-un mare rahat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#decizie CCR Basescu, #suspendare Traian Basescu, #invalidare referendum Basescu , #suspendare Basescu