Valeriu Stoica: Suspendarea lui Basescu, o dovada de iresponsabilitate

Luni, 21 Mai 2012, ora 09:24
2493 citiri
Valeriu Stoica: Suspendarea lui Basescu, o dovada de iresponsabilitate

Suspendarea presedintelui Traian Basescu ar fi o dovada de iresponsabilitate, mai ales in actualul context international, este de parere democrat-liberalul Valeriu Stoica.

In cadrul unui interviu acordat Evenimentului Zilei, Stoica si-a exprimat speranta ca premierul Victor Ponta isi va mentine discursul rational cu care si-a inceput mandatul.

"Daca in acest context international, unde vedem ce se intampla in Grecia, noi, dupa ce am schimbat Guvernul asa cum l-am schimbat ne permitem sa punem in discutie subiectul asta (al suspendarii sefului statului - n.r.) inseamna ca suntem iresponsabli in legatura cu viitorul Romaniei", spune Valeriu Stoica.

Acesta apreciaza insa ca Victor Ponta si-a temperat discursul dupa ce a venit la guvernare si spera ca schimbarea sa nu fie una de moment.

"In acest moment este o debalansare intre discursul PSD si discursul PNL, care merge in continuare pe aceasta idee. Intelegem de ce, ei au un candidat la prezidentiale si pentru PNL sansa de a valorifica acest candidat pare sa fie mai mare in momentul de fata decat ar fi peste doi ani. Dar eu cred ca nu sacrifici o tara pentru un om si, in acest moment, discursul lui Victor Ponta este rational. Sper sa ramana asa", a mai comentat democrat-liberalul.

Stoica a mai spus ca se asteapta ca relatia dintre PSD si PNL sa devina mai tensionata dupa impartirea Puterii.

"Desi au avut senzatia, la un moment dat, ca sunt pe picior de egalitate cu PSD-ul, cei de la PNL constata acum ca nu-i asa. Asta va crea nemultumiri. Nu cred insa ca acestea vor duce la destramarea USL pana la alegeri.

Daca acele alegeri vor fi castigate si vor ajunge la guvernare, aceste neintelegeri vor fi din ce in ce mai accentuate, pentru ca PSD va fi dominant la guvernare, din ce in ce mai dominant. Abia dupa un an-doi se va ajunge la conflicte puternice, pentru ca in primii doi ani mai curg laptele si mierea. Asta daca contextul international nu se va deteriora", apreciaza Stoica.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Valeriu Stoica suspendare presedinte, #valeriu stoica , #suspendare Basescu