Ziua suspendarii: Blaga, apel la UDMR si UNPR: Treziti-va

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 18:33
2184 citiri
Ziua suspendarii: Blaga, apel la UDMR si UNPR: Treziti-va
Foto: B1

Liderul PDL, Vasile Blaga, a luat cuvantul in Plenul Parlamentului, unde se voteaza suspendarea presedintelui Traian Basescu.

"Ceea ce se intampla astazi in Romania nu este decat o lupta a noii Puteri, dorinta unor oameni de a acapara puterea totala. Guvernul Romaniei e condus astazi de un doctor in furt intelectual. Ponta "copy-paste" a facut inconjurul lumii, facand de rusine romanii de pretutindeni. Zilele acestea treceti cu senilele peste Romania, peste toate institutiile democratice ale statului", a declarat seful PDL.

Basescu, fata in fata cu suspendarea: Urmareste LIVE pe Ziare.com

Anterior, Crin Antonescu a supus la vot cererea lui Mircea Toader ca intreg avizul CCR sa fie citit in plen, insa propunerea a picat la vot cu 234 de voturi.

"Nu ati dorit sa respectati ordinea de zi stabilita in BP asa cum nu ati dorit ca romanii sa auda avizul CCR", a replicat Blaga.

"De ce ati inceput pentru a doua oara suspendarea presedintelui?", i-a intrebat Blaga pe uselisti.

"Pentru ca este aparatorul legii pentru toti. Dupa parerea USL, un asemenea om trebuie indepartat. Presedintele Basescu nu a incalcat Constitutia, in timp ce Ponta si Antonescu o incalca in fiecare zi. Singurul doctorat luat cu brio de Victor Ponta este cel in faradelege.

Credeti ca veti scapa nepedepsiti daca va plasati deasupra legii. Nu uitati, voturile romanilor sunt singura cursa reala. Veti afla asta de la alegatorii de stanga, de dreapta, apropiati de PDL sau nu, iar dumneavoastra v-ati angajat ferm impotriva democratiei, impotriva romanilor. Doresc sa fac un apel: dragi colegi din UDMR, UNPR, minoritati nationale: Treziti-va. Nu puteti pune umarul la distrugerea statului de drept si la rasturnarea democratiei in Romania. Azi trebuie sa aparam suprematia legii, institutiile statului de drept, democratia. PDL va vota impotriva suspendarii Presedintelui", a conchis Blaga.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Blaga suspendare Basescu, #Blaga discurs suspendare Basescu , #suspendare Basescu