Basescu acuza guvernul Ponta de proasta guvernare: Daca nu sunt interese, e prostie (Video)

Miercuri, 07 August 2013, ora 12:48
4426 citiri
Basescu acuza guvernul Ponta de proasta guvernare: Daca nu sunt interese, e prostie (Video)
Foto: Realitatea TV

Traian Basescu a lansat miercuri un atac la adresa guvernului condus de Victor Ponta. Aflat pe santierul autostrazii Arad-Nadlac, presedintele a declarat ca vrea sa traga un semnal public de alarma la adresa situatiei in care se afla proiectul de infrastructura.

Basescu a subliniat ca nefinalizarea acestei artere este o emblema a neputintei Guvernului.

"Asta e emblema neputintei date exact la locul de intrare din Europa in Romania. Daca vreti, public, trag un semnal de alarma catre guvern sa se trezeasca. Va asigur ca am facut si poze din elicopter si din masina, ca poate ei nu stiu ce se intampla pe autostrada Nadlac.

Nu ii suspectati de sabotaj, suspectati-i de proasta guvernare, de incapacitate de a stabili prioritatile. Daca nu sunt interese, e prostie. Cum sa te gandesti sa pui taxe mai mari pe chirii, dar sa nu supervizezi banii europeni pentru terminarea acestui tronson?", a declarat Traian Basescu.

In ceea ce priveste finantarea lucrarilor la aceasta autostrada, Traian Basescu sustine ca atunci cand bancile nu mai dau bani, o poate face guvernul.

"Contractul pentru autostrada Arad-Nadlac a fost suspendat in iulie anul acesta pentru ca a intrat in insolventa firma. Marea problema este ca insolventa nu inseamna neaparat oprirea activitatii. Daca bancile nu mai finanteaza, ar trebui sa o faca guvernul.

Marele pacat e ca e vara. Cand sa lucrezi la autostrazi, iarna!? E inadmisibil cum se stabilesc prioritatile. Uitam ca vara lucreaza muncitorii si ne ocupam de alte prostii. Uitam ca avem miliarde care nu se valorifica pentru ca nu se finalizeaza lucrarile", a mai declarat Traian Basescu.

Seful statului a criticat dur gestionarea acestui proiect.

"Daca vrem o emblema a incompetentei, venim pe autostrada Arad-Nadlac, sa vedem o proasta guvernare. Aici nu este vorba de nu stiu ce efort bugetar, vorbim de bani europeni. Daca nu ti-a ajuns toata iarna sa stabilesti un alt constructor si stai tot sezonul de lucrari fara constructor, ce poti sa gandesti despre oamenii care gestioneaza aceste proiecte?", s-a intrebat retoric presedintele.

In ceea ce priveste motivele vizitei sale pe santier, Traian Basescu a declarat: "Eu am venit aici pentru ca stiam din informari ca nu se lucreaza si sunt aici pentru ca trebuie tras un semnal de alarma despre intrarea in niste bune practici cand este vorba de niste decizii guvernamentale. Cum sa tai de la Ministerul Transporturilor milioane de euro cand stai cu lucrari deschise care inseamna bani investiti?"

Traian Basescu a amintit si de propunerea Guvernului de a creste taxele pe chirii, coreland acest fapt cu lucrarile oprite la autostrada Arad-Nadlac.

"Aduceti-va aminte ca am fost si impotriva cresterii TVA in timpul guvernarii Boc. Slava Domnului ca a fost doar marirea TVA pana la urma. In timp de criza, sa maresti taxele este o frana. Sigur, nu le poti micsora, dar sa le maresti este o greseala enorma. Plangeti dupa bani dar ati ingropat o gramada de bani pe aceasta autostrada!", a mai spus presedintele.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Traian Basescu Nadlac Arad autostrada guvern, #Traian Basescu Ponta guvern emblema prostie, #Traian Basescu autostrada prostie fonduri europene , #Victor Ponta