Basescu, atac la Ponta: A plagiat la doctorat si acum il vrea prin corespondenta sau la fara frecventa

Joi, 10 Iulie 2014, ora 12:44
4745 citiri
Basescu, atac la Ponta: A plagiat la doctorat si acum il vrea prin corespondenta sau la fara frecventa
Foto: Adevarul

Presedintele Traian Basescu a atacat din nou, joi, modificarile Legii educatiei, facute prin ordonanta de urgenta a Guvernului, explicand ca unele prevederi sunt "rezultatul mafiei din universitatile private".

"Victor Ponta a plagiat in doctorat si atunci vine si spune ca 'se poate face doctorat si la fara frecventa'. Doctoratul este o chestiune de cercetare adanca, nu putem sa il facem prin corespondenta sau la fara frecventa. Asta arata dispretul lui pentru acest titlu si explica de ce l-a luat asa cum l-a luat, plagiind.

O alta prevedere care pe mine ma ingrijoreaza este visul mai vechi al dnei Andronescu sa vada studenti fara bacalaureat in universitati. Aceasta prevedere este rezultatul mafiei din universitatile private", a spus seful statului, in emisiunea Adevarul live.

Ponta: Modificarile la Legea educatiei sunt bune, scoala nu este o jungla

Presedintele a afirmat ca "nu trebuie tolerate afacerile in detrimentul Educatiei". In acelasi timp, a criticat prevederea privind o a treia sesiune de bacalaureat, organizata in primavara.

"A treia sesiune de Bac este o mare greseala. Ai o sesiune in vara, ai una in toamna. Nu te-ai pregatit pentru ele, ai un an in fata sa te pregatesti. Bac-ul trebuie revalorizat. Imi aduc aminte cat de bucuros am fost cand am luat Bac-ul. Nu poate fi un examen oarecare, este examenul de maturitate.

Imi aduc aminte cat eram de mandru ca eram student. Avem nevoie de mai multi studenti decat avem acum chiar. Marea problema este calitatea invatamantului, pentru a scoate oameni bine pregatiti pentru economie", a mai spus Traian Basescu.

Basescu: Ordonanta de modificare a Legii educatiei face din Educatie un chiosc de diplome

Basescu i-a scris lui Ciorbea: Bacalaureatul de primavara e neconstitutional

Miercuri, seful statului si-a exprimat increderea ca Avocatul Poporului va ataca OUG privind Legea Educatiei la CCR, remarcand ca modificarile aduse acestei legi au fost deja declarate neconstitutionale.

Intr-o declaratie anterioara, facuta pe 3 iulie, presedintele Traian Basescu l-a criticat pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, din cauza faptului ca acesta nu a atacat OUG de modificare a Legii Educatiei, privind sesiunea speciala pentru cei care nu au promovat Bacalaureatul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Traian Basescu studenti bacalaureat, #Basescu modificari Lege educatie, #Basescu studenti universitate bacalaureat , #Victor Ponta