Basescu, atac la Ponta: Nu intelege Constitutia. Asa e cand iti iei doctoratul si nu stii ce scrie in el

Duminica, 24 Noiembrie 2013, ora 21:58
4086 citiri
Basescu, atac la Ponta: Nu intelege Constitutia. Asa e cand iti iei doctoratul si nu stii ce scrie in el
Foto: inpolitics.ro

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca premierul Victor Ponta nu intelege Constitutia, referindu-se la atacul prim-ministrului la adresa CCR, dupa ce Legea privind Memorandumul intre statul roman si Rompetrol a fost declarata neconstitutionala.

Basescu a sustinut, intr-o declaratie de presa la Palatul Cotroceni, ca Ponta "s-a incurcat in declaratii ca un adolescent la prima intalnire", explicand ca el nu a trimis ordonanta care vizeaza veniturile persoanelor din companiile cu capital majoritar de stat la CCR, ci la Parlament.

"Ca niciodata, il voi cita pe premier, ca pe un clasic. Ponta s-a incurcat in declaratii ca un adolescent la prima intalnire. La un moment dat, premierul afirma ca am contestat la CCR ordonanta prin care limitam veniturilor persoanelor din companiile cu capital majoritar de stat. Grupul USL a fost chemat sa reanalizeze in Parlament punerea la dispozitie a companiilor de stat catre clientela politica.

Nu am trimis aceasta ordonanta la CCR, ci la Parlament, ca sa gasesc o solutie. Niciodata nu am avut practica sa atac intai la CCR. Deci ordonanta care vizeaza veniturile clientelei politice se afla la Parlament", a explicat Basescu.

CCR ii da dreptate lui Basescu: Legea pe memorandumul cu Rompetrol, neconstitutionala (Video)

Seful statului a precizat ca nu duce cu nimeni o batalie politica si ca, daca ar vrea sa existe o buna colaborare, Ponta ar trebui sa faca doua lucruri: sa respecte legea si institutiile statului.

"In acel moment, relatia dintre noi va fi perfecta. Atunci cand tu, ca prim-ministru, nu respecti legea, degeaba ai o majoritate. Degeaba iti voteaza Parlamentul memorandumul Rompetrol, daca nu respecti Constitutia.

Si pentru ca suntem la capitolul Rompetrol, vreau sa lamuresc acest aspect pe care premierul il vedea ca un dezastru: respingerea Memorandumului de catre CCR. El trebuie sa fie optimst pentru ca Memorandumul a ramas in vigoare. Eu nu am contestat decat tangential. Fondul atacului meu la CCR a fost pe tratamentul egal pentru persoanele si companiile din Romania. Un grup de parlamentari a atacat Memorandumul pe continut in luna iunie", a lamurit Basescu.

Presedintele a spus ca Ponta ar fi trebuit sa cunoasca atat continutul documentului facut de parlamentari, cat si continutul intampinarii la Curte facute de presedintie.

"Asta-i ghinionul cand iti obtii doctoratul fara sa stii ce scrie in el, nici macar jurist bun nu poti sa fii. Presedintia neatacand pe fond continutul Memorandumului, el ramane valabil, insa domnul prim-ministru va trebui sa si-l asume prin Hotarare de guvern, cu tot cu cei 400 de milioane pe care i-a facut cadou", a afirmat seful statului.

Ponta, nemultumit de decizia CCR pe Rompetrol: Compania e in pericol sa intre in insolventa

Premierul Victor Ponta a ridicat, vinerea trecuta, problema seriozitatii si stabilitatii transmise de Romania investitorilor straini, in conditiile in care Curtea Constitutionala a decis ca Legea privind aprobarea Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si Rompetrol Group este neconstitutionala.

Ponta a afirmat atunci ca nu se refera la judecatorii CCR, ci la faptul ca seful statului ataca toate proiectele Guvernului USL, sustinand ca, in cazul companiei in speta, exista pericolul insolventei daca memorandumul dintre Guvern si Rompetrol Group nu va deveni operational.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Traian Basescu Victon Ponta, #Traian Basescu CCR Rompetrol, #Traian Basescu Memorandum Rompetrol , #Victor Ponta