Basescu, despre Hayssam: Ponta are niste schelete in dulap

Duminica, 28 Iulie 2013, ora 20:22
5979 citiri
Basescu, despre Hayssam: Ponta are niste schelete in dulap
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a vorbit despre aducerea in tara a lui Omar Hayssam si despre cei care ar trebui sa se teama de dezvaluirile acestuia. Totodata, seful statului a nominalizat un posibil inlocuitor al sau la Cotroceni, in persoana lui Emil Boc sau Mihai Razvan Ungureanu.

Traian Basescu a spus ca operatiunea de aducere a lui Hayssam in Romania a inceput dupa condamnarea acestuia la 20 de ani de inchisoare, in anul 2008, adaugand ca foarte putini oameni sunt la curent cu astfel de operatiuni secrete "si in niciun caz dintre cei predispusi sa povesteasca presei, indiferent ce functie ar avea".

"Toti condamnatii care reusesc sa dispara inainte de condamnare devin o tinta pentru structurile de securitate imediat ce sunt condamnati definitiv, pentru ca indeplinirea actului de justitie este esentiala: sunt vreo 10-15 condamnati adusi in tara", a spus presedintele, intr-un interviu pentru Romania Libera.

Acesta a precizat ca Hayssam mai reprezinta doar "o miza pentru justitie", iar pentru seful statului este o miza sa afle doar cum a plecat, "incepand cu operatia lui si lipsa mandatului de supraveghere dupa ce a fost eliberat din motive medicale".

Basescu, despre cazul Hayssam: Romania a efectuat o operatiune neautorizata pe teritoriul altui stat

Intrebat daca stie cum a plecat sirianul din tara, Basescu a raspuns: "Stiu, dar pana cand nu exista o constatare a organismelor abilitate, ma abtin sa spun mai mult".

"Dupa aducerea lui Hayssam in tara s-a activat din nou teoria suspendarii presedintelui. Asta-i viata, eu nu puteam renunta la un obiectiv de cinci ani - aducerea lui Hayssam - doar de dragul de a nu supara pe cineva.

(...) Sunt lucruri pe care va trebui sa le stim. Hayssam a avut legaturi foarte puternice in interiorul PSD, dar nici PNL nu-i lipsit de legaturi cu Hayssam, nu stiu PDL cum sta la acest capitol, ca daca as sti as spune", a explicat presedintele.

Intrebat cui ii este frica de Omar Hayssam, Basescu a raspuns: "Unor politicieni; tot ce stiu este din presa, daca as vrea sa-i enumar pe toti, sigur as omite multi dintre ei".

"Ce stiu cu certitudine este ca presedintele si premierul Romaniei de dinainte de 2004 au primit 86 de informari mari despre Omar Hayssam. Le-am cerut eu cand au fost rapiti ziaristii, fiindca voiam sa aflu ce stiau statul si cei aflati in fruntea institutiilor despre el", a subliniat seful statului.

Ponta: Lui Basescu ii este foarte frica de Hayssam

Despre o noua suspendare, presedintele a spus: "Sigur ca nu mi-as dori o noua suspendare, fiindca ar arunca din nou tara in aer, dar venirea lui Omar Hayssam se pare ca e un catalizator pe aceasta directie. Sunt prea multi cei ingrijorati. Altfel nu vad de unde aceasta frenezie a suspendarii".

Pactul de coabitare cu prim-ministrul Victor Ponta nu este un semn al incredererii, ci "tocmai semnul neincrederii", subliniaza seful statului, care adauga ca premierul i-a dat senzatia "ca poate fi onest".

"In fond, si el are niste schelete in dulap, fiindca pe vremea in care prospera Omar Hayssam, el era seful Corpului de Control al premierului Nastase. Avea in atributii inclusiv verificarea privatizarilor", a declarat Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Traian Basescu Ponta Hayssam, #Basescu dezvaluiri Hayssam, #Basescu urmas Cotroceni, #Basescu Miscarea Populara , #Victor Ponta