Basescu, despre OUG privind migratia primarilor: Arata spaima lui Ponta, stie ca nu poate castiga alegerile

Miercuri, 27 August 2014, ora 21:01
2673 citiri
Basescu, despre OUG privind migratia primarilor: Arata spaima lui Ponta, stie ca nu poate castiga alegerile
Foto: Digi 24

Presedintele Traian Basescu a vorbit, miercuri seara, despre ordonanta de urgenta ce ar urma sa permita migratia primarilor la alte partide, afirmand ca acest lucru "arata spaima lui Victor Ponta", care "stie ca nu poate castiga alegerile prezidentiale".

Seful statului a facut un apel la Guvern "si la responsabilitate" sa nu se emita ordonanta de urgenta cu privire la migratia primarilor catre un alt partid, afirmand ca lucrurile sunt "grosier anticonstitutionale si cu un profund caracter electoral".

"Actul de maine, daca va fi emis, arata spaima lui Victor Ponta. El stie ca nu poate castiga alegerile prezidentiale si incearca sa-si creeze avantaje incorecte cu 10 saptamani inainte de alegeri", a spus Traian Basescu, intr-o declaratie sustinuta la Palatul Cotroceni.

Basescu ii cere lui Ponta sa-si asume desemnarea lui Valcov, dupa ce-a vazut raportul SRI despre el

De asemenea, acesta a subliniat ca Avocatul Poporului "saboteaza democratia" prin inactivitate in cazul unei alte ordonante de urgenta, 45/2014, care modifica Legea de organizare a alegerilor prezidentiale, lansand si in acest caz un apel.

"Mai incerc un apel: sa atace la Curtea Constitutionala OUG 45 din 2014 si daca maine vom avea un Guvern care in lipsa lui Victor Ponta va fi atat de inconstient incat sa emita OUG care sa permita o perioada de mercato pentru primari, il rog cu anticipatie sa o atace la CCR", a afirmat seful statului.

Traseismul, legalizat Avocatul Poporului, despre OUG privind migratia alesilor locali

"Atat Comisia de la Venetia, cat si CCR au primit recomandari prin care se precizeaza foarte clar ca nu pot fi emise acte normative care modifica procesul electoral intr-un interval de la 12 luni pana la data alegerilor.

Ordonanta 45 afecteaza procesul electoral. Este neconstitutionala. Avocatul Poporului saboteaza democratia prin inactivitate. Este aceasta disperare sa se incalce toate cutumele, inclusiv Constitutia, pentru ca administratia locala este institutie constitutionala, definita in Constitutie", a mai spus Traian Basescu.

Guvernul merge inainte cu ordonanta: Alesii locali au 10 zile la dispozitie sa isi aleaga partidul

Guvernul Ponta nu renunta la adoptarea ordonantei de urgenta care le va permite primarilor si consilierilor judeteni sau locali sa migreze la ce partid doresc, in ciuda criticilor vehemente aduse de opozitie.

Proiectul de ordonanta prevede un termen foarte strans in care alesii locali trebuie sa se decida ce vor sa faca, de doar 10 zile din momentul in care ordonanta intra in vigoare.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Traian Basescu migratie primari, #Basescu OUG migratie primari, #Basescu Ponta migratie primari, #OUG migratie primari, #primari migrat partide , #Victor Ponta