Basescu, despre pactul de coabitare: Trebuia sa mai fie o intalnire, voi lua o decizie dupa aceasta

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 12:12
1766 citiri
Basescu, despre pactul de coabitare: Trebuia sa mai fie o intalnire, voi lua o decizie dupa aceasta

Presedintele Traian Basescu a vorbit, vineri, despre pactul de coabitare cu premierul Victor Ponta, sustinand ca "exista un mecanism de analiza".

Basescu a recunoscut ca nu s-a tinut de cuvant in privinta pactului de coabitare cu Guvernul si ca va lua o decizie la finalul negocierilor pe aceasta tema, intr-o emisiune realizata de jurnalistii de la Evenimentul Zilei si prezentata live pe postul B1 TV.

"Recunosc ca nu m-am tinut de cuvant, dar consilierii mi-au spus ca exista un mecanism de analiza. Oricum, la sfarsitul acestor discutii, care trebuie sa se materializeze si cu un document, voi lua o decizie", a anuntat acesta.

Presedintele a mai vorbit si despre controversatele schimbari de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), sustinand ca "USL nu concepe ca justitia trebuie sa aiba o prioritate".

"Schimbarile de la DNA au aratat o intentie, USL nu concepe ca justitia trebuie sa aiba o prioritate. La cazul Vosganian, USL a intrat in colaps din nou. Ce e extrem de important in continuare, seful institutiei sa fie cel care propune oamenii, trebuie consultat, nu pe intelegerea Ponta - Basescu sa functioneze.

Cand a fost momentul de criza si Ponta era ministru interimar, trebuiau facute niste numiri. De ce s-a razgandit Ponta? Si cele doua iesiri de la 18.30 au avut niste mici contributii, dar au fost si presiuni ale ambasadelor", a mentionat Basescu.

Basescu: Analizez sa denunt pactul de coabitare. Ponta s-a bagat cu bocancii in justitie

Presedintele a anuntat, in urma cu 10 zile, ca face o analiza si va decide daca va denunta sau nu acordul de colaborare institutionala semnat cu premierul Victor Ponta dupa alegerile din decembrie 2012, acuzand o serie de incalcari ale acestuia de catre seful Executivului.

Comisia de mediere intre premier si presedinte s-a reunit din nou

Ulterior au inceput negocierile, iar Comisia de mediere intre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta prevazuta in pactul de coabitare s-a reunit de mai multe ori pana in prezent.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Traian Basescu coabitare Ponta, #Traian Basescu pact coabitare, #Basescu Ponta pact coabitare discutii , #Victor Ponta