Basescu ii raspunde lui Ponta: Ce spune de "debasificare", "depontizare" si prietenia cu "motanul Felix"

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 19:39
4128 citiri
Basescu ii raspunde lui Ponta: Ce spune de "debasificare", "depontizare" si prietenia cu "motanul Felix"
Foto: Presidency.ro

Presedintele Traian Basescu a reactionat dupa declaratiile prim-ministrului Victor Ponta cu privire la "debasificarea" tarii, dand mai multe exemple privind realizarile pe care le-a avut in cei 10 ani de mandat.

Intr-o declaratie sustinuta luni seara, de la Palatul Cotroceni, seful statului a spus ca afirmatia de duminica seara a premierului aduce "grave prejudicii statului roman, dincolo de faptul ca este o declaratie care face mult rau credibilitatii statului roman si Romaniei".

"As vrea sa vad daca inteleg bine ce intelege Ponta prin 'debasificare'. Probabil ca intelege actul de condamnare a comunismului, pe care l-am facut cu toata credinta. Probabil trebuie 'debasificata' atitudinea asta.

Probabil intelege ca am dat dispozitie si s-a petrecut predarea integrala a arhivelor fostei Securitati catre CNSAS. Si acolo am aflat ca prietenul lui Ponta, motanul Felix, era un turnator care isi turna si familia.

Probabil ca intelege sa ma acuze ca am predat arhiva 'Dunarea'. Probabil ca intelege ca am deschis accesul in arhivele statului si a avut ca efect si aparitia tortionarilor, pe care nu stiam de unde sa-i luam", a spus Traian Basescu.

Presedintele PPE: Afirmatia lui Ponta despre Basescu si regimul nazist e scandaloasa

Acesta a continuat, precizand ca, prin "debasificare", Victor Ponta probabil intelege si alte evenimente din Romania din ultimii 10 ani - semnarea tratatului de aderare la Uniunea Europeana in aprilie 2005, convenirea parteneriatului pentru secolul XXI cu SUA sau faptul ca "a inceput sa functioneze Justitia".

"Probabil ca intelege ca eu as fi vinovat pentru condamnarile pe care le-au primit baronii din PSD, Catalin Voicu, Dan Voiculescu. Chiar si condamnarea lui Vintu trebuie 'debasificata', dupa parerea dl prim-ministru, sau este asemanator cu nazismul.

Probabil ca faptul ca in mandatul meu am facut constant un efort de consolidare a pozitiei Romaniei in NATO si UE este iarasi un element care trebuie debasificat, pentru ca seamana, in mintea lui Ponta, cu regimul nazist", a mai afirmat seful statului.

Acesta a spus ca nu ar vrea sa se ajunga la "depontizat": "N-as vrea. Nu spun ca ar trebui sa se produca, nu poate fi asemanat de nimic".

Nu in ultimul rand, Traian Basescu a mai precizat ca premierul e preocupat de cartile pe care le citeste presedintele.

"Ii citesc lucrarea de doctorat si nu reusesc sa gasesc cateva pagini neplagiate", a mentionat seful statului.

Ponta, comparatie intre Basescu si Hitler? "Efectele celor 10 ani de mandat seamana cu ale nazismului"

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca impactul pe care l-a avut Traian Basescu asupra Romaniei in ultimii zece ani seamana cu efectele regimului nazist asupra societatii din Germania: "Efectele celor zece ani de mandat ai lui Traian Basescu sunt asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania".

Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
#Basescu Ponta debasificare, #Basescu Ponta depontizare, #Ponta Basescu nazism, #Ponta comparatie Basescu nazism , #Victor Ponta