Basescu il invata pe Ponta cum sa isi faca treaba: Nu citesti si faci politica nationala dupa ureche!

Vineri, 15 Mai 2015, ora 10:48
4660 citiri
Basescu il invata pe Ponta cum sa isi faca treaba: Nu citesti si faci politica nationala dupa ureche!

Traian Basescu a comentat, vineri dimineata, pe o retea de socializare, amenintarea facuta de Victor Ponta catre angajatii din Ministerului Justitiei carora premierul le-a transmis sa isi caute de lucru daca nu gasesc solutia pentru interzicerea temporara a exportului de masa lemnoasa neprelucrata.

"Nestiutorii de carte. VVPonta ameninta public Ministerul Justitiei ca va da afara tot personalul daca, pana la urmatoarea sedinta de guvern, nu-i prezinta solutii pentru limitarea exporturilor de masa lemnoasa neprelucrata. Nu face asta, ca o sa le platesti salariile", a inceput fostul presedinte postarea de pe pagina de Facebook Traian Basescu.

Fostul sef de stat a transmis, intr-un limbaj colocvial, ca premierul nu trebuie sa intervina in libera circulatie a marfurilor.

"Daca Ponta si trambitele propagandei lui vor sa nu fie ridicoli si sa nu fie capaciti peste ceafa de Comisia Europeana, nu au a se atinge de libera circulatie a marfurilor, care este una din libertatile fundamentale ale Uniunii Europene", a continuat fostul sef al statului.

Din punctul de vedere al lui Basescu, solutia ar fi ca Guvernul sa elaboreze urgent un program de protejare si salvare de la exploatare irationala a padurilor ca resursa naturala.

"Va asigur ca nimeni in UE nu va protesta in fata unui program de utilizare prudenta si rationala a padurilor in Romania, dar oricine va protesta in fata unui program de ingradire a liberei circulatii a marfurilor, fie aceasta marfa si busteni sau cherestea", a continuat acesta.

Ponta vrea interzicerea exportului de lemn neprelucrat: Veniti cu o solutie sau va gasiti de munca! (Video)

Traian Basescu il sfatuieste pe seful Guvernului sa citeasca Tratatul de la Lisabona.

"Deci, Ponta draga, daca vrei sa faci un bine minimal tarii, citeste si tu Tratatul de la Lisabona - la care eu am lucrat timp de trei ani si pe care l-am semnat, iar Parlamentul Romaniei l-a ratificat - si vezi ca articolul care te ajuta in gasirea solutiei se afla la capitolul mediu si are numarul 191", a punctat fostul sef al statului.

In concluzie, spune Basescu, nu ingradirea liberei circulatii a marfurilor este solutia, ci lansarea imediata a unui program de utilizare prudenta si rationala a padurii care sa fie aprobat prin lege in regim de urgenta. "Prin acest program poti limita drastic taierile de padure", sustine acesta.

Traian Basescu i-a mai transmis lui Ponta ca din punctul sau de vedere a ramas cu o veche problema: "Nu citesti si faci politica nationala dupa ureche".

Mai mult, fostul presedinte noteaza ca si Klaus Iohannis trebuie sa citeasca Tratatul de la Lisabona.

"Cu siguranta si domnului Iohannis i-ar prinde bine citirea Tratatului de la Lisabona. I se mai spune si TUE si l-ar ajuta in dialogul cu domnul Ponta, vesnicul urechist", a incheiat Basescu.

Reactia fostului presedinte vine dupa ce premierul Victor Ponta a cerut in sedinta de guvern de miercuri sa se gaseasca o solutie pentru ca exportul de lemn neprelucrat sa fie interzis pe termen nelimitat. Acesta le-a cerut angajatilor din Ministerul Justitiei sa gaseasca o solutie sau sa isi caute de lucru "in alta parte".

A.G.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#Basescu Ponta taieri lemn, #Basescu export lemn, #Basescu interzicere export lemn , #Victor Ponta