Basescu: Ponta si Teodorovici le da la oameni. 2017 si 2018, anii dezastrului pentru romani

Sambata, 25 Iulie 2015, ora 20:52
11083 citiri
Basescu: Ponta si Teodorovici le da la oameni. 2017 si 2018, anii dezastrului pentru romani
Foto: Arhiva Ziare.com

Traian Basescu a lansat, sambata seara, pe o retea de socializare un nou atac la adresa premierului Victor Ponta si guvernarii PSD.

"Ponta si Teodorovici 'le da la oameni'. Romania a beneficiat de doua cupluri de IRESPONSABILI MAJORI in guvernele ultimei decade. Primul este cuplul consacrat Tariceanu-Vosganian, iar al doilea, in curs de afirmare si consolidare, este Ponta - Vilcov/Teodorovici", a scris pe pagina de Facebook Traian Basescu.

Fostul sef al statului sustine ca Tariceanu si Vosganian, alaturi de BNR si bancile comerciale, au aruncat tara in aer, ca "le duduia economia in cap", generand o crestere economica exploziva, dar nesustenabila, bazata pe un consum desantat in anii 2007-2008.

"Asa au vrut liberalo-socialistii sa castige alegerile din 2008, sacrificind tara si amagind populatia ca guvernul 'le da la oameni'. Ca efect, a urmat prabusirea dramatica a economiei din anul 2009. Si ponoasele le-au tras romanii in 2010 si 2011", a punctat Basescu.

Despre cea de-a doua pereche mentionata, fostul presedinte spune ca incearca sa le ofere romanilor un 2016 cu lapte si miere, urmand apoi ani de dezastru.

"Al doilea cuplu, de data aceasta socialisto-liberal, Ponta - Vilcov/Teodorovici care 'le da la oameni' (de aceasta data fara parteneriatul cu bancile in schimb in parteneriat cu 'interesul national' al UNPR) se straduieste din toate puterile sa le faca romanilor, tot de dragul alegerilor, un an 2016 cu lapte si miere curgand pe santuri, similar anului 2008, urmand ca 2017 si 2018 sa fie foarte probabil anii dezastrului pentru romani", a sustinut fostul presedinte.

Basescu il ironizeaza pe Ponta: Te rog, tradeaza-ma pe mine!

In aceste conditii, spune fostul sef al statului, "drumul batatorit de greci pare a incepe sa fie inteles si de romani".

"Pe de alta parte, prea multi economisti propagandisti - unii isi spun chiar profesori, altii se pretind a fi noua generatie de economisti televizati altfel jalnici profesional si politrucizati pana la penibil - se fac a nu intelege drumul rominilor din perioada 2007 - 2011 si nici macar nu le trece prin cap sa contribuie in dezbaterea publica la prevenirea repetarii dezastrului generat de cuplul Tariceanu - Vosganian doar pentru a prinde si ei niste functii prin cabinete din umbra sau penumbra.

Singura problema este daca in 2017-2018 va mai exista in fruntea guvernului un al doilea Emil Boc care, de dragul tarii lui, sa se sacrifice politic pe altarul restabilirii echilibrelor macroeconomice", incheie Traian Basescu.

Presedintele Klaus Iohannis a retrimis, saptamana trecuta, Parlamentului spre reexaminare proiectul legii Codului Fiscal, sustinand ca actul normativ poate fi pus in aplicare doar dupa "o riguroasa analiza" a implicatiilor asupra bugetului consolidat.

Apoi premierul Romaniei, Victor Ponta, a anuntat ca va fi organizata o sesiune extraordinara a Parlamentului, iar documentul va fi adoptat pana la 1 septembrie.

Si Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a criticat, vineri, Codul Fscal, sustinand ca reducerea TVA ar trebui aplicata gradual, iar deficitul sa fie tinut sub control.

A.G.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Basescu Ponta Teodorovici, #Basescu atac Ponta, #Basescu atac Facebook Ponta , #Victor Ponta