Basescu se intalneste cu Ponta

Marti, 05 Februarie 2013, ora 08:50
1724 citiri
Basescu se intalneste cu Ponta
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta vor avea, marti, o intalnire. Prim-ministrul a anuntat ca ii va prezenta sefului statului un draft al scrisorii care va fi transmisa sefilor de stat si de guvern din UE pentru sprijin la aderarea la Schengen.

De asemenea, anunta Ponta, documentul ar putea fi adus, joi, de seful statului la reuniunea Consiliului European.

Ponta: Maine voi vorbi cu Basescu sa avem o scrisoare comuna pe Schengen

Ponta l-a informat pe presedintele Comisiei Europene ca intentioneaza sa transmita tuturor sefilor de stat si de guvern din UE o scrisoare semnata atat de el, cat si de presedintele Basescu si liderii celor doua Camere ale Parlamentului in vederea unei decizii favorabile aderarii Romaniei la Schengen.

"L-am informat pe presedintele Comisiei Europene ca intentionam sa trimitem o scrisoare comuna, semnata de presedintele tarii, de mine in calitate de prim-ministru si de presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, in legatura cu aderarea Romaniei la Schengen, poate in martie", a spus Ponta.

De altfel, si Traian Basescu anunta duminica, intr-o conferinta de presa, ca va avea o intrevedere marti, inainte de sedinta CSAT, cu prim-ministrul Ponta.

Seful statului a mentionat ca i-a trimis si cateva documente premierului. Intrebat despre ce este vorba, presedintele a spus ca sunt legate de Uniunea Europeana si era important ca premierul sa stie continutul acestora inaintea vizitei pe care o va face luni la Bruxelles.

"Niste documente ale Uniunii Europene, nu sa... Nici nu i-am declarat dragoste, nici nu mi-a declarat dragoste, nici nu... Pur si simplu documente care ne interesau si pe unul si pe altul si era bine sa stim amandoi continutul", a spus presedintele.

500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
500.000 de euro șpagă pentru postul de arhitect șef al Iașiului. Detalii din rechizitoriul primarului Mihai Chirica
Apar informații din dosarul în care primarul Mihai Chirica este acuzat de autorizarea în condiții ilegale ale unor construcții din municipiul Iași. Un funcționar, martor în dosar, a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Basescu Pona Schengen, #Basescu intalneste Ponta , #Victor Ponta