Basescu se vede joi cu Ponta, pe tema Consiliului European

Miercuri, 13 Iunie 2012, ora 20:43
1694 citiri
Basescu se vede joi cu Ponta, pe tema Consiliului European
Foto: Arhiva

Presedintele Traian Basescu a anuntat, miercuri seara, faptul ca se va intalni cu premierul Victor Ponta, joi, pentru a discuta despre cine va reprezenta Romania la Consiliul European.

"Premierul m-a sunat, am stabilit sa avem intalnirea maine", a dezvaluit Basescu.

Desi l-a acuzat pe Ponta de dezinformare si de faptul ca incearca sa goleasca de continut institutia prezidentiala, Basescu a spus ca se va intalni cu acesta joi.

"Nu este in regula pe de o parte sa spui eu vreau sa cooperez, pe de alta parte sa dezinformezi, pe propiile tale semnaturi", a mentionat presedintele.

Chiar si asa, seful statului a reiterat insa faptul ca el e cel care trebuie sa mearga la Consiliul European, intrucat "exista o singura persoana care reprezinta statul, asta e presedintele".

De partea cealalta, Ponta este sigur ca este cel care va reprezenta Romania la Consiliul European, considerand ca, altfel, ar insemna sa incalce decizia Parlamentului.

"Ma voi vedea cu presedintele pentru a ne armoniza pozitiile. Nimeni nu contesta dreptul presedintelui la partea de reprezentare, dar la Consiliul European merg doar prim-ministrii. Solutia finala va fi in 2013, odata cu modificarea Constitutiei", a spus Ponta, la mai multe posturi de televiziune.

"Nu am cum sa renunt, ar insemna sa incalc eu decizia Parlamentului. Sunt convins ca nu se va ajunge la suspendare, cel putin nu din acest motiv, pentru ca eu voi participa la Consiliu si discutia se va incheia", a afirmat seful Guvernului.

Basescu: Intram intr-o zona de derapaj de la democratie. Nu voi tolera!

Presedintele Traian Basescu a sustinut o conferinta de presa miercuri, la Palatul Cotroceni, in care le-a explicat jurnalistilor functionarea Uniunii Europene si motivele pentru care el, nu premierul Victor Ponta, trebuie sa reprezinte Romania la Consiliul European.

Referindu-se la cine va reprezenta Romania la Consiliul European, presedintele a spus ca el este cel care are atributiile constitutionale pentru asta si cel care "poate face mai mult pentru tara" acolo, dar, daca Parlamentul adopta o prevedere cu valoare juridica in acest sens si ea trece de Curtea Constitutionala, il va lasa pe premier sa mearga.

Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
#Basescu intalnire Ponta Consiliul European, #Basescu intrevedere Ponta reprezentare Romania , #Victor Ponta
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
sa-i traga la gioale lui pontacu'
Poza lool
lool
rank 5
Chiar si presedintele trebuie sa se supuna deciziei parlamentului