Basescu si Ponta, intalniri cu reprezentantii OMV si Exxon Mobil

Marti, 04 Septembrie 2012, ora 17:36
2689 citiri
Basescu si Ponta, intalniri cu reprezentantii OMV si Exxon Mobil
Foto: Realitatea TV

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au discutat, marti, cu reprezentantii companiilor petroliere OMV si Exxon Mobil.

"Bine ati venit in Romania. Dupa vestile bune pe care le-am primit anul trecut, acum ma bucur sa vad ca va mentineti intentiile pentru explorarile si exploatarile in Marea Neagra", i-a intampinat presedintele.

Reprezentantii companiilor care doresc sa exploateze zacamantul de gaze din Marea Neagra i-au multumit presedintelui pentru timpul acordat si i-au precizat ca au venit pentru a-i prezenta modificarile aduse proiectului prezentat anterior.

La aceasta intalnire au participat Kevin Biddle - vicepresedinte director Exxon Mobil, Ian Fischer - director Exxon, Johann Pleininger - membru in bordul executiv al OMV Petrom SA si Mariana Gheorghe, CEO Petrom Romania.

Pe langa presedintele Basescu, a mai fost prezent si consilierul de stat la Departamentul Comunicare Publica si purtator de cuvant al Presedintelui Romaniei, Bogdan Oprea.

Si Ponta s-a intalnit, ulterior, cu reprezentantii Exxon Mobil si OMV-Petrom, cu care a vorbit despre exploatarea gazelor din Marea Neagra, despre privatizarea Oltchim si cumpararea de active ale rafinariei Arpechim din Pitesti.

"Premierul Victor Ponta a discutat la Palatul Victoria cu conducerile companiilor Exxon Mobil si OMV-Petrom. Printre subiectele de interes ale intalnirii s-au numarat explorarile de gaze ale celor doua companii in Marea Neagra sau privatizarea Oltchim", se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a premierului.

De asemenea, sursa amintita precizeaza ca "Ministerul Economiei negociaza totodata cu OMV Petrom, prin OPSPI (Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, n.red.), o optiune de cumparare de active ale rafinariei Arpechim, exercitabila de catre investitorul desemnat pentru privatizarea Oltchim Ramnicu-Valcea".

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Basescu intalnire OMV Exxon Mobil, #Ponta intalnire OMV Exxon Mobil , #Victor Ponta