Basescu si Ponta s-au ignorat la parada de Ziua Nationala

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 17:54
8253 citiri
Basescu si Ponta s-au ignorat la parada de Ziua Nationala
Foto: stirileprotv.ro

Presedintele in exercitiu, Traian Basescu, si premierul Victor Ponta au asistat, luni, la parada militara organizata de Ziua Nationala in Piata Constitutiei din Bucuresti, cei doi stand in tribuna oficiala la o distanta apreciabila unul de altul si preferand sa se ignore reciproc.

O absenta la parada de anul acesta de Ziua Nationala a fost cea a fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu. De asemenea, presedintele ales, Klaus Iohannis a participat la festivitatile prilejuite de Ziua Nationala organizate la Alba Iulia.

Politicienii care au fost prezenti, luni, la parada militara din Bucuresti s-au asezat in tribuna oficiala in functie de afinitati, de ideologie si de nivelul de reprezentare - respectiv guvernamental sau prezidential. Astfel, premierul Victor Ponta a stat in partea din dreapta a tribunei oficiale, fiind flancat de ministrul Apararii, Mircea Dusa, si de ministrul Administratiei si Internelor, vicepremierul Gabriel Oprea.

In proximitatea lui Ponta au mai stat vicepremierul Daniel Constantin, ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, presedintele Comisiei SRI din Camera, deputatul PSD Georgian Pop. Tot in partea din dreapta a tribunei au stat primarul Capitalei, Sorin Oprescu, precum si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea si directorul SRI, George Maior.

In partea din stanga a tribunei a stat presedintele Traian Basescu, flancat de seful Statului Major General, Stefan Danila. Tot in stanga tribunei au mai stat liderii PNL Vasile Blaga, Ludovic Orban, Mihai Razvan Ungureanu, dar si altii.

In mijlocul tribunei a stat sergentul major Daniel Porumb, ranit in teatrul de operatii din Irak in anul 2007, care a urmarit festivitatea intr-un scaun cu rotile. De la tribuna oficiala au mai urmarit parada militari, veterani de razboi, dar si un grup de cercetasi.

Ilie Nastase a venit imbracat in haine militare

Presedintele Traian Basescu a venit la parada la ora 11.00. Dupa ce i s-a prezentat onorul, a salutat Garda de onoare si si-a luat locul in stanga tribunei, intre sergentul major Daniel Porumb si seful Statului Major General, Stefan Danila, fara a-l saluta pe premierul Victor Ponta.

Atat seful statului, Traian Basescu, cat si premierul Victor Ponta, au purtat la rever cocarde tricolore. Spre deosebire de Basescu, Ponta a avut si un fular tricolor, pe care l-a pus in jurul gatului, gestul sau fiind copiat si de ceilalti membri ai Guvernului sau politicieni care au stat in partea sa de tribuna.

La parada militara a fost prezent si senatorul Ilie Nastase, care a venit imbracat in haine militare, respectiv veston si sapca militara.

In timpul defilarii militarilor si a tehnicii de lupta, premierul Victor Ponta s-a intretinut cu ministrul Apararii, Mircea Dusa, cu care a facut glume si a ras. Pe de alta parte, presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a stat tot timpul paradei alaturi de directorul SRI, George Maior, cu care s-a intretinut aproape in permanenta.

Seful statului, Traian Basescu, a avut o atitudine sobra, el schimband cateva cuvinte cu seful Statului Major General, Stefan Danila.

In timpul paradei, Basescu a salutat la trecerea prin piata a detasamentului studentilor Academiei Navale "Mircea cel Batran". Totodata, presedintele a aplaudat demonstratia de manuire a armamentului facuta de militarii Regimentului 30 "Mihai Viteazu", care au prezentat un exercitiu special de drill-team - exercitii demonstrative de manuire a armamentului.

La parada militara din Piata Constitutiei au asistat aproximativ patru mii de persoane, care au infruntat frigul si ninsoarea timp de aproximativ o ora, cat a durat evenimentul.

Conditiile meteo in care s-a desfasurat festivitatea au fost atat de aspre, incat parada aeriana a fost anulata. Astfel, cei prezenti nu au mai putut admira parada aviatica, aeronavelele ramanand la sol la bazele aeriene de unde trebuia sa decoleze, din cauza vremii nefavorabile.

Spre deosebire de alti ani, militarii nu au mai defilat pe sub Arcul de Triumf, aflat in intr-un proces de reabilitare si reparatii, ci in Piata Constitutiei, prin fata Palatului Parlamentului. Anul acesta, la parada militara din Bucuresti au participat peste 2.700 militari cu 260 de mijloace tehnice.

Cu ocazia acestei zile, un urias drapel tricolor a fost amplasat pe latura Palatului Parlamentului dinspre Piata Constitutiei.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Ponta Basescu parada militara, #Ponta Basescu ignorat Ziua Nationala , #Victor Ponta