Bogdan Oprea: E o minciuna afirmatia ca presedintele a cerut Guvernului avion gratuit pentru Cioaba

Luni, 19 August 2013, ora 12:38
3745 citiri
Bogdan Oprea: E o minciuna afirmatia ca presedintele a cerut Guvernului avion gratuit pentru Cioaba
Foto: Arhiva

Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, a declarat ca "este o mare minciuna" afirmatia ca presedintele Traian Basescu a cerut Guvernului un avion gratuit pentru aducerea in tara a lui Florin Cioaba, decedat in Turcia.

"Este o mare minciuna afirmatia ca domnul presedinte Traian Basescu a cerut Guvernului un avion gratuit pentru aducerea in tara a domnului Florin Cioaba", a declarat Oprea, intrebat in legatura cu declaratia premierului Victor Ponta ca presedintele Basescu l-a sunat pe ministrul de Interne, Radu Stroe, pentru a solicita trimiterea unui avion SMURD in Turcia in vederea repatrierii trupului neinsufletit al lui Cioaba.

Ponta a spus, duminica seara, la Antena 3, ca presedintele Traian Basescu l-a sunat pe ministrul de Interne si "i-a cerut sa intre in acea procedura...".

"Eu am spus: nu sunt de acord sa folosim avionul SMURD decat pentru cazuri speciale. Daca familia suporta costurile, atunci sunt de acord. Fiecare viata e importanta, dar atunci cand esti in pozitia de a avea anumite resurse materiale, incerci sa le dramuiesti cu raspundere si bun simt, nu pentru ca suna presedintele", a adaugat premierul.

Ponta a mai spus ca, la nivel public, presedintele sau premierul intervin atunci cand este vorba de o situatie cu totul si cu totul exceptionala.

"Fiecare isi alege prietenii, eu nu judec pe nimeni, nici macar pe domnul Basescu, de ce prieteni are, mai ales daca faci lucrul asta la nivel privat. Pana la urma, la nivel privat fiecare dintre noi isi alege cunoscutii, prietenii... La nivel public, un presedinte, ca si un prim-ministru, intervine public cand este vorba de o situatie cu totul si cu totul exceptionala, cum a fost cea din Muntenegru, o catastrofa. Atunci, presedintele nu l-a interesat, nu cred ca l-ati vazut sa sune pe cineva, sa intrebe cati oameni au murit", a spus Ponta.

Totodata, prim-ministrul a mai spus ca, in opinia sa, doar presedintele Traian Basescu "speculeaza electoral si politic" moartea cuiva.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba a incetat din viata duminica, la varsta de 58 de ani, in spitalul Akdeniz Universitesi din Antalya, unde medicii ii montasera, vineri, un dispozitiv care sa-i ajute inima sa pompeze sange.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ponta Basescu avion Cioaba, #Ponta minte Basescu Cioaba, #Ponta Basescu Smurd Cioaba , #Victor Ponta