Ziare.com

CSAT a desecretizat hotararea privind privatizarea CFR Marfa - Responsabilitatea e a lui Ponta

de Camelia Badea
Miercuri, 31 Iulie 2013, ora 13:45

   

CSAT a desecretizat hotararea privind privatizarea CFR Marfa - Responsabilitatea e a lui Ponta
Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a desecretizat Hotararea adoptata in data de 5 februarie 2013 cu privire la privatizarea CFR Marfa. Aceasta spune foarte clar ca modalitatea concreta si procedura de privatizare se afla in responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului Romaniei.

Decizia CSAT vine ca urmare a faptului ca miercuri expira termenul de cinci zile in care, conform caietului de sarcini, premierul Ponta, in calitate si de ministru interimar al Transporturilor, trebuia sa semneze contractul, alaturi de Gruia Stoica, patronul GFR, castigator al licitatiei.

In articolul 1 al Hotararii se precizeaza ca CSAT "avizeaza" proiectul de Hotarare a Guvernului pentru aprobarea strategiei de privatizare a CFR Marfa precum si mandatul Ministerului Transporturilor pentru "implementarea acesteia".

De asemenea, art.2 prevede ca "modalitatea concreta si procedura de privatizare se afla in responsabilitatea Ministerului Transporturilor si a Guvernului Romaniei".


Art. 3 prevede ca Ministerul Transporturilor trebuie sa includa in contractul de privatizare clauze potrivit carora cumparatorul se obliga sa mentina obiectul de activitate al societatii CFR Marfa si "sa intreprinda toate masurile necesare pentru indeplinirea(...) pe toata durata de existenta a acesteia, a obligatiilor de natura strategica ce ii revin potrivit legislatiei in vigoare, protocoalelor si acordurilor nationale si internationale (nevoile de aparare ale tarii, transportul trupelor si materialelor militare, neintrerupt pe timp de pace, in caz de calamitati naturale, situatii de criza si de razboi, sau alte situatii deosebite, angajamentele asumate de Romania prin Tratatul Atlanticului de Nord, conventiile incheiate cu SUA)".

Hotararea este semnata de presedintele CSAT, Traian Basescu.

Decizia de desecretizare a hotararii vine dupa ce, in ultimele doua saptamani, intre Palatul Cotroceni si Palatul Victoria a avut loc un schimb de replici legate de asumarea responsabilitatii in ceea ce priveste privatizarea CFR Marfa. Privatizarea a fost organizata de fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, dar el a fost inlaturat din functie dupa ce instanta l-a condamnat la inchisoare pentru coruptie, decizia nefiind definitiva.

Victor Ponta a preluat interimatul la Ministerul Transporturilor pentru 45 de zile, dar a refuzat sa semneze contractul de privatizare in termenul de 5 zile prevazut dupa adoptarea Hotararii de Guvern. Premierul a sustinut in permanenta ca este nevoie de un aviz din partea CSAT, ceea ce nu este adevarat.

Fost ministru al Privatizarii, despre CFR Marfa: Guvernul eludeaza legea Interviu

Ponta: Privatizarea CFR Marfa va fi reluata daca procedura nu se finalizeaza cu bine

La randul sau, presedintele a pus la indoiala capacitatea GFR de a se achita cu bine de obligatiile financiare ce ii revin in cazul in care contractul de privatizare se semneaza.

CFR Marfa - Basescu: De la Ponta te astepti oricand la lucruri ilegale - ce raspunde premierul (Video)

De ce se teme Victor Ponta sa semneze contractul de privatizare a CFR Marfa?

Ramane de vazut care va fi reactia premierului, stiut fiind ca in ultimele saptamani toate comunicatele remise presei de Palatul Cotroceni au fost urmate la scurt timp de replici transmise de Biroul de Presa al Guvernului.

Joi, premierul Ponta pleaca in concediu, atributiile sale urmand sa fie preluate timp de doua saptamani de vicepremierul Gabriel Oprea.


Citeste mai multe despre CSAT hotarare desecretizare CFR
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 9030 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
58 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toarasi, acu vedeti care ie diferenta dintre un Presedinte Jucator

si un Pontac plagiator ?

Traiasca CSAT !

 

Ei, cum e dottore?

.

 

Fenechiule vin alte bube !

--------------------

 

*

Se vedem deci cum e cu circul lui Ponta? Zicea azi ca el (copy-paste)se ocupa de paine iar Basescu , cu circul. Da, se pare ca-l cam joaca Base pe clovnul cu nasul mare.

Responsabilitatea e a lui Ponta

Cum zicea Petre Roman ca suna ?
Cam asa si pt. masinutavictoras. Sa vedem justificarea tavnei.

Acesti oameni isi bat joc de economia nationala.

Nici ce comenteaza Camelia Badea, trei articole nu este clar, pentru a intelege acest scandal, nici ce declara Ponta de o saptamana. Este inadmisibl ca la guvern sa nu fie o copie a acestei hotarari din 5 februarie 2013. Nu vreau sa cred ca cei care au citit-o "specialisti " de ambele parti se fac ca nu inteleg sau incearca sa minta .Realitatea este tragica ,suntem intr-o situatie mizerabila si mergem din rau in mai rau, cu astfel de conducatori, traim intr-o tara neguvernata. P.S. Corect, CB trebuie sa dea toata hotararea, sa vedem noi ce scrie, indiferent cat de "prosti" suntem, dar fara interpretari de "specialisti".

SENINULE, care maie atmosfera pin PSD****ii ?

Mai primiti membri, CSAT **** ?

Fiindcă veni vorba de Fenechiu, o mai fi trăind cainele Ponta?

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15205230-video-filmare-din-2007-acasa-relu-fenechiu-cum-botezat-cainele-ponta.htm

Si inca ceva,strategia de privatizare este una

si privatizarea in sine,a CFR marfa este cu totul altceva.
Sa vedem ce joaca prezidel jucator acum. Eu cred ca diseara merge la tuciuriul la emisiune si mai ameninta pe cineva
Nu inteleg ce a fost secret in Hotararea CSAT , ce scrie acolo stiau toti cei interesati

Frequently corrected errors:

@ oscar
31.07.2013, 14:57

Este "sa vedem ce rol AU avut coldea si base", pleOscar.
Nu te mai chinui să ințelegi, că tu oricum nu ințelegi mare lucru, din moment ce vorbești de "Haisam" unde se vorbește de privatizarea CFR și responsabilitățile lui Pictoraș. Ca și cum acesta din urmă ar putea fi responsabil de ceva. Poate de transformarea Guvernului intr-o (salată de) varză...

Ceea ce stia toata lumea: guvernul se ocupa

Dar limbajul logicii este necunoscut uslamagiilor.

Poate sa desecretizeze si procesul de terorism a lui Haisam???

sa vedem ce rol a avut coldea si base.
Presedintele este parte a executivului si are si el raspunderi nu doar constata si face misto sau eticheteaza oameni
CSAT trebuie sa avizeze documentele de privatizare a CFR si HG este document ce se incadreaza in prevederile:
de la la punctul 1 si 4
DIN legea 415/27.06.2002 cu completarile de rigoare
d) avizează proiectele de acte normative initiate sau emise de Guvern privind:
1. securitatea natională;
2. organizarea generală a fortelor armate si a celorlalte institutii cu atributii in domeniul securitătii nationale;
3. organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării;
4. pregătirea populatiei, a economiei si a teritoriului pentru apărare;
5. propunerile de buget ale institutiilor cu atributii in domeniul securitătii nationale;
6. alocatiile bugetare destinate ministerelor si serviciilor cu atributii in domeniul apărării, ordinii publice si sigurantei nationale;
7. conditiile de intrare, trecere sau stationare pe teritoriul Romaniei a trupelor străine;
8. numirea in functiile prevăzute in statele de organizare cu grad de general-locotenent, viceamiral, similare si superioare acestora;

Cum să nu facă mișto

cand ta...m...pi...ți ca usl și ca tine se bagă inseamă

Nici vorba Oscar! Mai citeste baiete, da' i-ati si

un jurist pe-aproape ca, ai mare nevoie ca sa pricepi si ca sa nu mai vanturi p-aci minciuni si dezinformari tipic usLase!

oscar a venit cu pluta pe ziare ! nu-l deranjati !

---------------------------

Foarte bine.

Ponta are acum ocazia sa ia problema in mana sau sa recunoasca un nou esec. Desigur, mai intai va incerca sa-l bage in fatza pe cumatrul Oprea.

 

"Ponta are acum ocazia sa ia problema in mana...."

Asa este doctore.

degeaba o "are-n mana" ca nu stie ce sa faca cu ea

Nastase era specialist cand o simtea pe la spate !

In maini! E groasă pentru o mană.

.

o are-n mana, dar il frige rau !

voia ca tunul sa fie dat, dar fara raspunderea lui. Apoi, sa explice romanilor pe sticla ce mare succes al guvernarii este aceasta privatizare. Poante de-ale lui Che Gargara.

...sau in gura si s-o motzoleasca bine

Cineva, mai sus (oscar, bineinteles) scria ca una e "strategia de privatizare" si...alta e privatizarea "in sine". Pai cam asa gandeste si Tonta, motiv ptr care nu intelege mai nimic, nici unul si nici altul. Concluzia: toti o apa si-un pamant. Am zis.

Articol in DW: CFR marfa si trivialitatea publica

CITEZ::
Conduita presedintelui Băsescu in cazul CFR Marfă este nepotrivită. El ar fi trebuit, asa cum am mai arătat, să denunte ceea ce i se pare in neregulă inainte de incheierea procedurii si de sosirea FMI in tară si nu abia după aceea. E ca si cum un martor la o crimă refuză să depună mărturie de teamă să nu fie cumva implicat, dar, după ce politia clasează cazul, incepe să-l santajeze pe criminal.

Daca unul e Tonta celalalt e Base,

De bobicei nu scriu necivilizat.Dar vreau sa afirm ca in locul lui"Tonta" as merge inainte cu privatizarea,Faptukl ca dupa toata vorbaria lui ceau pardon Base s-a publicat "desecretizarea "fara NICI O MODIFICARE deschide usa privatizarii.Aici nu e vorba dreptatii celui care striga mai tare sau mai mult,ci a faptului ca nu se intaresc afirmatiile dlui basescu,la data de azi.

Are mana buna alde Ponta ???

Eh !! atunci sa faca bine si sa-si asume responsabilitatea, chiar daca este doar interimar la Transporturi , nu de alta dar el si AN'tontescu l-au sustinut cu incapatanare pe Fenechiu in ciuda " avertismentelor" date de Basescu, cu toate ca NICAIERI in LUME un Presedinte nu-si permite sa se amestece in AFACERRI; mai mult sau mai putin curate; pentru asta, sint "institutii abilitate" si chiar platite gras,tocmai pentru a fi cu geanta gata pregatita la asemenea manarii. Aia trebuiau sa se " autosesizeze "..
iar "Cotroceanul", era clar ca vrea sa puna pe "cocoasa" lu’ Ponta privatizarea CFR'ului dar sa nu uitam, ca nici Ponta nu-i usa de "beserica",cam asta a facut Controcensus!!!
Pe undeva,Ii cam dau dreptate!

si comisionul ...

incotro merge ? In buzunarele cui ?

@Melody_Gardot

- ca de obicei , bunu' simt nu te paraseste ! chestie de educatie. cu stima.

Ponta, frige o OuG prin care CSAT să-ți aprobe să joci alba-neagra

și barbut fără să dai socoteală nici măcar Marii Adunări Naționale!

 

Ce s-au enervat postacii portocalii si ce clabuci fac

Turcescu intreaba la B1tv: De ce nu au facut homunculul boc si Kobe nimic legat de privatizare in cei 4 ani de guvernare rodnica???
Pora raspunde :De frica si din cauza ca aveau datorii la sponsorii de partid ce au capusat firmele de stat.
Gruia Stoica om de casa al pedeleba,cu sotia senator pedeLeba a fost chemat la discutii la Cotroceni de prezidel si, acum, in mod straniu si bizar este facut K.O. de baseRau

Da, tovarasi basisti care va repedeti ca balana.....

...lui bunicu-n ham! Acum CSAT are datoria sa verifice daca ceea ce au stabilit s-a efectuat! In plus de asta seful CSAT a iesit laun radiosant sa se indoiasca de niste alte lucruri care nu le-a precizat....deci este de caderea sa sa vina spuna aceste lucruri in CSAT sa lestie toata lumea si pe urma se va decide. Ce-o fi greu de priceput la acesti bolnavi de basism? Eu stiu ca e bine sa fii mai prevazator decit sa se arate desteptul de marinar viteaz dupa razboi....deci sa convoace CSAT de urgenta...este de caderea sa.

 

Domnule Apoulicică13, matale sunteți zuluș?

.

saracu apollo 13 , el are temperatura mare !

habar nu avem noi , ce consuma ei la sediul USL ?
el mananca numai la cantina USL si-i serveste Marga cu conserve expirate de pe timpul lui Stalin !
la ei , azi e vineri ! orice le spui , ei te contrazic din cauza alimentatie ideologice toxice pe care o au de-o viata ! nimeni din USL nu o sa te creada daca le zici ca azi e mircuri !

nu,

apollo 13 este un EȘEC. Toate EȘE curile apără usl.

Apollo

Se pare ca tu esti singurul postac ce mai incearca sa-l spele pe Ponta. Unde-ti sunt colegii? La instructaj?
Ca sa revin la subiect, eu astept cu nerabdare urmatoarea minciuna a lui Ponta prin care sa-si justifice fuga de raspundere. Daca nu ar fi tragica situatia pentru angajatii CFR marfa, ar fi chiar comica.

nu are timp sa "aplice" si celelalte nickuri !

ai rabdare !
vine maxi imediat cu cele 16 nickuri ca sa depuncteze !

Vad va aia grija de CFR....

...care-i problema vostra? Atifost la putere puteati sa faceti ce doreati cu CFR. A fost obligatie cu FMI? A fost! Asta s-a putut face....altceva nu se va putea face....pentru UE si care s-or mai invirti vor pe degeaba...asa ca mai bine ramine al statului si bine ar face sa nationalizeze tot CFR-ul, Bancile, Telecomunicatiile si Petrom. Romania nu a avut absolutnimic de cistigat din privatizari facute de dragul FMI/UE si alti nehaliti ai lumii! Asa "gauri negre" cum zic unii ca erau produceau plusvaloare si dadea de lucru la 20 de milioane de romani! Personal doresc sa nu se privatizeze dar jocul asta cu "sa vedem ce face Ponta acum" mi se pare un joc de copii oligofreni! Ce sa faca? Pleaca si el in CO si o mai vedea pe urma! Mai pe intelesul tau....tu ti-ai vinde din casa ceva cind stii ca nu iei mai nimic pe acel obiect sau l-ai pastra pentru o vreme cind vei lua mai mult pe el? Asa ca nu va mai datio de ceasul m.o.rtii ca nu se intimpla nimic cu CFR-ul. In plus de asta acest CFR nu mai are obiectul muncii de cind Romania nu mai produce nimic decit saracie.....mai stii vreo societate care produce ceva vagonabil?

Mai Apollo, problema e de ce a promis USL-ul

Stie toata lumea ca situatia e naspa. Dar cine a zis ca nu e asa? Nu USL-ul, nu Antenele prin 2011, 2012?

Pai ce a promis USL-ul in campanie si cum au combatut guvernul Boc? Au promis ca dau afara FMI-ul din tara (Ponta a zis ca e o crima impotriva poporului, mama, ce vorbe!), ca rezolva ei toate problemele tarii, nu ca incapabilul de Boc, ca o sa creeze 1 milion de locuri de munca, ca reduc taxele pe forta de munca, ca dau reject catre explorarea gazelor de sist si cu Rosia Montana, etc etc etc

Si cand colo, ce sa vezi. Exact aceleasi politici ca guvernul Boc, dar parca sunt ceva mai hoti si mai prosti decat aia, ceea ce parea destul de greu de realizat. Trist rau.

Cred ca nicio guvernare de pana acum nu a mai avut o discrepanta atat de mare intre promisiuni/asteptari si ce a realizat. O sa fie cu cantec.

Suferi rau matale,

hai ca v-a lovit Basescu acolo unde va doare cel mai rau ... la cerebel.

Bine-ar fi, numa' ca n-au, asa ca, "in moalele

capului" sa zicem totusi.
Apoulica numerotat ca-n puscarii, se poarta ca Pop cela de la Ministerul Inv. care a desfiintat/infiintat comisii peste noapte, numa' sa nu se afle ca Ponta-i hot.
Asa si el, se strofoaca sa prosteasca prostii ca Ponta nu-i mincinos.
Rad curcile pe doua voci ca-n Madrigal!

Hai Plagiatorule!

E randul tau!
Sa vedem ce-o sa mai zici acum?
O ordonanta de Urgenta, ceva acolo....
Hai..
Fii barbat, ce nai-ba!
Doar nu te lasi tu intimidat de un amarat de document aprobat si parafat tocmai de majoritatea USL care formeaza CSAT!

)))

 

Pentru obrazul lui din care se fac șenile, este floare la

ureche. Nimic nu trece de nesimțirea lui.

Unde mai pui ca....

...Plagiatorul insusi este vicepresedinte al CSAT, deci el stia foarte bine de existenta acestui document.
El s-a bazat pe ideea ca documentele CSAT nu pot fi facute public si, ca atare, a continuat cu minciunile sale.
Uite ca acum a fost pus cu botul pe labe.
Basescu si toti consilierii prezidentiali, cat si cei ai Guvernului i-au spus de 100 de ori lui Ponta ca CSAT nu are nimic de-a face cu aprobarea licitatiilor DUPA ce Guvernul a decis castigatorul.
Dar Plagiatorul..nu si nu!

Uite ca acum a luat-o peste bot, cu documentul oficial votat si intocmit tocmai de majoritatea CSAT, majoritate care este a USL.

Rusine Plagiatorule!

Ponta este supranumit Don Teflon, dar am impresia

ca acum ii cam sare smaltul.

Pai cine se-aseamana se aduna! Felicitari votanti

USL!
L-ati ales fix dupa chipul si asemanarea voastra!
Basisti sau nu, trebuie sa fim mandrii ca, nu am votat cu acest maimutoi arogant, mitoman si hot de intelect!

@ veni-vidi-ciuciu / ptr.il dottore cu cazzo mio in sua bokka.

Am intzeles cä pleci in cocediu..Sä ai parte de nori,
ploi shi vint,douä boli incurabile. Dupä desecretizarea
recenta inainte de plecare sä-tzi cumperi 100 de cutii
de "Colebil"..s-ar putea sä-tzi se spargä fierea in tine,o sä te aducä arabu (nu Hayssam..!?) ci cel cu crucea roshie Smurdulikä sä te opereze Brädishteanu sau Doctorii : Cazmätescu cu asistentu Lopätescu..!

Ponta, spuneti-ne cind ati semnat, astfel mascatii pot sa-si

planifice interventia.

 

Oare pentru a cata oara il arata Presedintele Bsasescu pe Ponta asa

cum e: mincinos, incompetent si cu tupeu de mitic?!
Oameni buni, cei carei inca va mai amagiti singuri, purtati "ohelari de cal"?!

 

Pai daca este asa destept basescu....

...de ce n-a privatizat el CFR-ul.....doar era atit presedinte cit si PM. Aud? Asta se poate face in acest moment. Dar in fond de ce trebuie privatizat ceva pe carenu iei nimic?

Tocmai pt ca e destept

...Basescu nu a privatizat CFR. Asta e treaba Guvernului.
La sedinta CSAT a participat si plagiatorul iar decizia a fost luata in unanimitate.
Ce vrea Plagiatorul acum?
Sa-si asume Basescu privatizarea facuta de Fenechiu si de Guvernul Ponta?
Hai sa fim seriosi!
Ponta a luat-o tare de tot in freza.
De-aia si pleaca acum in concediu si lasa totul pe mana altuia.

chiar ca tu nu intelegi nimic !

noi credeam ca te prefaci !

si acum ponta raspunde...

http://www.youtube.com/watch?v=povUR7qFXtw

elena7777777, de 23 de ani toti purtam ochelari de cai

Nu este posibil sa te prezinti odata la 4 ani si sa votezi oameni ca Victor Ponta, sa-l numesti si prim ministru, un individ care nu are nimic comun cu guvernarea. Principala lui activitate la care se pricepe cel mai mult, este aceea de a insulta in mod permanent, in public, pe Presedintele tarii.Treziti-va odata frati romani si alegeti oameni responsabili care sa ne conduca cu adevarat. Shalom

Prea tarziu!

Mai sunt 3 ani si jumatate. Timp in care se pot intampla multe. Inclusiv sa nu mai fie alegeri. Sau alegeri masluite, lumea intimidata si fraude cat cuprinde, ca la rusi, unde iese Putin, indiferent cine candideaza, pana da ortu' popii.
Numa' sa scape Dragnea din incurcatura, ca rezolva el situatia cu experienta pe care o are...

Apai, decit "prost sadea", , mai bine 'basist". Eu socotesc ca

e chiar onorabil.
Intre o puslama mincinoasa si hoata, prefer un om inteligent si responsabil.
Iar de la tine, sa mai "schimbi placa" ca-i hodorogita rau si tot mai multe urechi ultragiate.

 

ponta privatizeaza cfr. Marfa!!!

http://www.youtube.com/watch?v=PtcUM44NeS4

 

Hotararea desecretizata nu spune nicaieri, in mod concret, ca ....

... Hotararea finala, care consacra privatizarea catre investitorul Gruia Stoia, nu trebuie avizata de CSAT!
Pri urmare, dl. Ponta este in drept sa solicite girul CSAT, indiferent de mofturile sau nazurile numitului basescu traian!

 

Dar de ce doar de la CSAT?

De ce nu de la UE? De ce nu de la Nato? De ce nu de la Unesco? Caci nu scrie niciunde ca nu trebuie avizata de aceste institutii.

Dumneata te ascunzi dupa copac. csat-ul nu are nicio responsabilitate in privinta procesului de privatizare. asa e legea, asa scrie in clar si in acea ultima decizie. E scris negru pe alb a cui e responsabilitatea. Dar ce treaba are Ponta cu cuvantul asta?

@D ILIU

- deci daca nu prevede toate aberatiile vasi, inseamna ca ele sunt incluse ! foarte tare .

Trebuie sa recunosc,

desi nu-l am deloc la suflet pe cel mai mare sarlatan pe care l-am cunoscut,ca l-am cunoscut si personal,ca i-a luat de prosti pe mandria tarii, astia autointitulati democrati si liberalo-conservatori.Au fost atat de orbiti de victorie incat au uitat de autoprotectie.Si marinarul,harsit in toate cele rele,le-a bagat mortu-n casa,cum se spune in folclor,adica pe omul de afaceri mai inchis la culoare pe post de cal troian.Basescu stia perfect situatia financiara a acestuia ca au conlucrat bine si l-a strans cu usa sa-i faca jocul.Papagalii astia de la putere si-au frecat mainile de fericire gandindu-se cum vor numara ei comisionul,adica spaga promisa,ca pe ala nu-l durea falcile sa faca promisiuni.Acum marinarul rade de ei intre doua chefuri si parca vad ca de maine-poimaine la presiunea miilor de salariati adio guvern pontos.Bataia se duce intre cei doi securisti notorii,marinelu pe de o parte si varanul pe partea cealalta.Deocamdata avantaj marinelu.Deocamdata.Pe masura ce se apropie iesirea din mandat si pierderea imunitatii totale,cei care-l protejeaza astazi,isi vor diminua zelul proportional cu zilele ramase.Acum toti ridicatorii in slavi inrosesc calculatoarele si copiatoarele si-si aduna probe pentru zile negre.Cand va pleca de la Cotroceni,absolut toti laudatorii var folosi sintagma regala franceza;Regele a murit,traiasca regele.Atunci sa vedeti spectacol,cand Morar si Haineala vor infiera cu manie proletara exploatarea lor de catre tiran.Si Macovei folosind cuvintele lui Postelnicu cand era judecat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor