Editorial: Daca Basescu ar avea o dovada

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 19:59
9114 citiri
Editorial: Daca Basescu ar avea o dovada

Este atat de greu de depistat adevarul printre unduirile de limba de campanie ale politicienilor incat cineva care baga mana in foc pentru limpezimea obrazului unui actor implicat in macel se poate socoti norocos, teribil de inteligent si nu traieste in Romania.

Presedintele Traian Basescu a spus marti seara, in emisiunea lui Robert Turcescu, printre fraze fara nicio doza de noutate, ca in intalnirile pe care le are cu premierul Romaniei, numai intre patru ochi, acesta "se comporta ca un pisic". Nu "un zmeu", cum pozeaza cand paraseste Cotrocenii si redevine presedintele PSD.

Dincolo de imaginea colorata, de glumita facuta in fata blocului, a afirmatiei presedintelui, exista o intrebare: daca Traian Basescu spune adevarul?

Desigur ca la experienta sa isi da seama - de fapt s-ar putea ca pe asta sa si mizeze - de faptul ca o asemenea informatie, chiar daca poate fi usor incadrata la cancanuri politice, chiar daca nu este dezmintita, ramane in constiinta publicului.

Oamenii se vor intreba mereu daca nu cumva este reala, il vor suspecta pe Victor Ponta ca a cazut in mrejele presedintelui, care nu de lipsa de istetime poate fi acuzat.

In definitiv, au stat o perioada la dansul in plasa cu momeala simpatica persoane mult mai experimentate, mai educate, mai trecute prin viata, si l-as numi doar pe Andrei Plesu.

Oricat ar spune seful pesedist ca Traian Basescu fura curent, asupra premierului, care nu este susceptibil de a poseda o moralitate ireprosabila (vezi episodul "Plagiatul"), va plana mereu o indoiala in acest sens.

Presedintele a afirmat zilele trecute ca discutiile private, din cabinetul sau, nu sunt inregistrate. Dar daca nu este asa? In varianta ca Traian Basescu a spus adevarul, aceasta intrebare desigur ca si-o pune si Victor Ponta, si nu cred ca este foarte linistit.

Mergand pe aceasta ipoteza, daca seful statului va furniza si proba, in Uniunea Social Liberala va exista o mare problema. Caci nu ma indoiesc ca in discutiile intre parteneri, premierul isi lauda abilitatea de a-l pune pe presedinte la punct, de a nu ceda incercarilor acestuia de a-l nauci precum sarpele Kaa pe Mowgli.

USL-ul ca USL-ul, dar ce te faci cu electoratul? Tinem minte povestea biletelului devoalat de Elena Udrea, care a contribuit din plin la esecul primei tentative de demitere? O tinem.

Normal ca Traian Basescu poate fi acuzat ca a mintit cand a spus ca discutiile private nu sunt inregistrate, dar atata bai sa fie! Presedintele va putea explica usor ca, pentru ca populatia sa nu creada ca fabuleaza cand afirma ca Victor Ponta minte precum respira, a trebuit sa faca si proba veritatii. Voila!

Vom vedea cum stau lucrurile, dar daca ARD este in adormire, Traian Basescu este mai viu decat oricand. Iar zarurile nu sunt aruncate!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Basescu porc Ponta, #Basescu Ponta minciuna , #Victor Ponta