Basescu dezvaluie de unde stia ca ancheta DNA nu ii vizeaza terenul

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 21:28
3452 citiri
Basescu dezvaluie de unde stia ca ancheta DNA nu ii vizeaza terenul

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca ancheta DNA nu are nicio legatura cu terenul agricol cumparat in localitatea Nana din judetul Calarasi de catre fiica sa cea mare, acuzandu-l pe Ponta de minciuna.

Potrivit unor informatii aparute miercuri in presa, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a trimis Ministerului Public, Parchetului, dar si procurorului sef de sectie Lucian Papici, un document cu informatii despre mai multe fonduri funciare din Romania. Printre ele se afla si Comisia locala de fond funciar Nana, localitatea in care familia Basescu a devenit proprietara.

Ponta vrea ancheta in Parlament pentru terenul achizitionat de Basescu in Calarasi

In urma acestor informatii, Ponta a anuntat ca vor fi constituite doua comisii de ancheta pentru retrocedarile din Ardeal si implicarea unor institutii ale statului in achizitionarea de terenuri pentru persoane private, el mentionand "Cazul Calarasi".

"Toate institutiile guvernamentale vor pune la dispozitie toate actele la care vom avea acces. Parlamentul are dreptul sa faca o comisie de ancheta. Nu ancheteaza un procuror (Lucian Papici, n.red.), ci cum s-au achizitionat niste terenuri", a zis Ponta.

Basescu l-a sunat pe Papici: I-am cerut scuze ca a fost implicat intr-un scandal al plagiatorului Ponta

Seful statului a dat detalii despre datele pe care le avea procurorul Papici, aratand ca nu au legatura cu terenul sau si ca, oricum, nu il cunoaste pe acesta.

"Am aflat intre timp care este si geneza falsului, care pleaca de la o revista a Antenei 3, care arata inca o data legatura stransa intre turnatorul Voiculescu si plagiatorul Ponta. Am aflat ca procurorul Papici a derulat o ancheta, nu dansul, ci sectia. O ancheta bazata pe o reclamatie din 2012.

Nu l-am cunoscut niciodata pe Papici. Azi l-am sunat si i-am cerut scuze ca din jocurile politice ale unui plagiator mincinos este implicat intr-un scandal. Nu a existat nicio legatura intre achizitia facuta de Ioana Basescu si Papici. E o mistificare a adevarului.

Va pot spune si cine a facut plangerea. Este un domn care a lucrat, se pare, la Statia de Cercetari Fundulea si e facuta in 2012. Si in luna mai 2013 a facut un memoriu si la primul ministru. Deci nu are nicio legatura acivitatea DNA-ului in judetul Calarasi", a explicat seful statului.

Intrebat de presa de unde are aceste informatii, seful statului a dezvaluit ca de la un jurnalist.

"Informatiile mele despre plangere sunt din alta parte, de la un ziarist", a completat Basescu.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#Traian Basescu Papici DNA, #informatii Basescu DNA jurnalist , #Victor Ponta
Comentarii