Dupa Paste vom sti: Razboi sau coabitare (Opinii)

Duminica, 05 Mai 2013, ora 21:38
7038 citiri
Dupa Paste vom sti: Razboi sau coabitare (Opinii)

E frumoasa vacanta asta. Include 1 mai si Pastele, e lunga, vremea e calduroasa cum nu mai tin minte sa fi fost in ultimii ani. Daca vorbim de politica, ar putea fi ultima vacanta linistita pe care o vom vedea in urmatorii ani de zile. Sau inceputul a mai multe.

Pentru ca cel mai important eveniment de dupa Paste e numirea procurorilor. Il va numi Traian Basescu pe Tiberiu Nitu, marele pariu al lui Ponta si principalul subiect al intelegerii dintre ei?

Logica mea e simpla - daca nu s-ar fi inteles, Victor Ponta nu l-ar fi propus niciodata pe Tiberiu Nitu. In conditiile astea, daca Traian Basescu nu-l numeste pe Tiberiu Nitu, Ponta se va simti nu doar pacalit, ci si umilit. Si va sti ca niciodata, dar chiar niciodata nu mai poate face o intelegere cu Traian Basescu. Asta inseamna razboi nu doar pana la finalul mandatului de presedinte al lui Basescu, ci si mult dupa, daca tinem seama ca seful statului spune ca nu se retrage din politica.

Daca Basescu il numeste pe Nitu, putem vorbi de coabitare in continuare. Ceva cu care pare ca seful statului, surprinzator, s-ar putea obisnui. Pare ca lui Traian Basescu ii convine coabitarea de acum, ba chiar ii si prieste. A crescut in sondaje, nu mai e tinta atacurilor, se mai poate relaxa. Acum merge prin locuri unde nu l-am vazut deloc, ba chiar vorbeste la televiziuni care altadata erau teritoriu interzis. E tonic, ba chiar pare ca a mai pus vreo doua kilograme.

Nici lui Ponta nu pare ca-i merge chiar rau, pentru ca a ramas fara singura opozitie reala, puternica, pe care o avea. Acum, mai degraba, problema lui va fi sa faca o Constitutie care sa-i ia din puteri nu atat lui Traian Basescu, ci lui Crin Antonescu sau oricui va castiga urmatoarele alegeri prezidentiale.

Toate lucrurile astea bune - pentru ei - vor disparea daca Traian Basescu "i-ar face bucata" lui Victor Ponta si nu l-ar numi pe Nitu. Dar daca nu-l numeste, atunci ce a vrut? A jucat el oare pe o miza mica?

Vom vedea. Pana atunci, sa ne bucuram de perioada asta de pace, nu se stie daca mai prindem una asemanatoare. A venit la fix, s-o avem de Paste.

Dupa mine, n-ar fi deloc rau sa continue. E bine pentru Romania, in primul rand.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#Traian Basescu Victor Ponta coabitare, #relatie Traian Basescu Victor Ponta , #Victor Ponta
Comentarii