Fraudarea referendumului, ultima salvare a lui Basescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 21 Iulie 2012, ora 08:00
8802 citiri
Fraudarea referendumului, ultima salvare a lui Basescu (Opinii)
Foto: Arhiva

In Romania se intampla lucruri tot mai ciudate. Nu ar fi pentru prima oara. De aceasta data insa ele se combina intr-un mod atat de bizar in asa fel incat nimic nu mai pare ceea ce este in realitate.

De exemplu, Consiliul National de Etica a decis ca Victor Ponta nu a plagiat. Putea la fel de bine sa spuna ca ploaia este un fenomen martian, ori ca gheata se formeaza daca si cand temperatura fiecarui om in parte depaseste 45 de grade Celsius. Avea acelasi efect si credibilitate.

O asemenea decizie nu face decat sa arunce in penibil si in derizoriu atat Ministerul Educatiei cat si invatamantul romanesc in general. E aproape mai tare decat fularul lui Nastase care a salvat viata unui fost premier din calea gloantelor ce abia au atins pielea gatului de vanator in lupta cu injustitia din Romania.

Verdictul asupra plagiatului lui Ponta e de departe mai tare decat, doar un alt exemplu, plangerea penala depusa de USL impotriva liderilor PDL si a presedintelui suspendat Traian Basescu pentru "raspandire de informatii false, pentru defaimarea tarii si a natiunii si pentru periclitarea sigurantei economice si a stabilitatii monedei".

Mai teribil decat atat ar fi doar sa-i aresteze direct pe jurnalistii care nu se documenteaza suficient pana sa inteleaga ca plagiatul este de fapt cea mai inovatoare capodopera in drept. Pe langa astea, absurditatea instalarii a doua linii telefonice speciale in biroul de campanie al lui Traian Basescu de catre STS pare un fleac.

Ca si declaratiile presedintelui suspendat despre schimbarea sefilor serviciilor secrete - daca a ajuns democratia sa stea intr-un mustacios care manevreaza votul cu ajutorul informatiilor secrete, atunci dictatura nu poate fi decat tot o gluma proasta.

Un singur lucru le intrece insa pe toate cele pomenite. E panica oamenilor presedintelui suspendat in fata fraudarii rezultatului referendumului de catre dusmanii democratiei. A inceput cu o intrebare nevinovata dar eleganta a A. Pora si a continuat firesc pentru lumea lor cu un scenariu conspirationist aruncat in scena de I. Cristoiu.

Inca nu a ajuns mesajul la comunicatorii de baza ai partidului - Boureanu si Preda - dar nici nu cred ca va mai dura mult pana sa inceapa si Traian Basescu sa racneasca precum in 2004 ca a fost furat. Va fi utima sa arma si singura strategie care-i va mai ramane in lupta pentru apararea scaunului si a libertatii de dupa eliberarea din post.

Simtind probabil ca Traian Basescu face figuratie si vorbeste in gol, oricat de mult ar aparea la televizor, pe ziare si site-uri, si nu reuseste sa recupereze mai nimic din prapastia cascata intre el si electorat, a fost lansat pe piata si ultimul colac de salvare - fraudarea.

Prima mana de ajutor i-a fost intinsa cu privire la pragul electoral pentru referendum. In ciuda prevederilor Comisiei de la Venetia, in ciuda inexistentei unei asemenea limitari in Europa, oficialii UE au insistat au obtinut organizarea unui astfel de referendum aici, in Romania.

Cand toate estimarile si sondajele indica un vot masiv pentru demitere si o prezenta destul de ridicata la urne, ultimii si cei mai fideli aparatori ai lui Traian Basescu raspandesc deja teoria care va arunca in mod sigur Romania nu cu 5 ani in urma, ci cu un deceniu sau chiar direct in evul mediu.

E previzibil de pe acum ce urias taraboi si tiganeala se vor naste. Semnul ca odata cu presedintele suspendat este demis si intreg aparatul sau de lupta. Un taraboi care il va depasi cu siguranta pe cel din 2004, in urma caruia, totusi, nu a fost identificat niciun vinovat de frauda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#referendum suspendare Basescu, #demitere Traian Basescu referendum, #frauda referendum Traian Basescu, #Victor Ponta plagiat , #Victor Ponta
Comentarii