Gubernia Romania, condusa de la Moscova (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Duminica, 05 August 2012, ora 12:41
14372 citiri
Gubernia Romania, condusa de la Moscova (Opinii)

USL mai poate sa-l invinga pe Traian Basescu, dar trebuie sa renunte la atitudini defetiste si sa actioneze in forta, afirma Vocea Moscovei, postul de radio guvernamental rus, imediat dupa referendumul din 29 iulie, cand insusi Victor Ponta admitea, pentru presa straina, ce-i drept, ca revenirea lui Traian Basescu in functie este foarte probabila pentru ca nu a fost atins cvorumul necesar.

Ca prin farmec, Ion Iliescu a iesit din motaiala in care parea sa fi intrat in ultima vreme si a scris CCR cerand validarea referendumului chiar si fara cvorum. Liberalii, aflati la ordinul lui Dan Voiculescu, au prins si ei aripi inventand tot felul de argumente pentru validare sau pentru repetarea referendumului.

CCR a fost blocata cu cifre contradictorii, guvernul punandu-se in incredibila situatie de a arunca in incertitudine un referendum pe care l-a organizat el insusi, iar USL a cerut nici mai mult nici mai putin decat validarea referendumului pe motiv de proasta organizare, adica din cauza listelor electorale incorecte !?!

Cand Washingtonul a incercat prin ambasadorul sau sa spuna doar ca CCR ar trebui lasata sa decida fara niciun fel de presiuni, Ion Iliescu a sarit ca ars: "Este indamisibila o asemenea pozitie a unui ambasador, nu trebuie sa se amestece in procesul de luare de decizie a unei institutii din Romania (...) CCR este institutia care decide. Este institutia de autoritate cu mandat national. Nu avem nevoie de sfaturi in asemenea moment". Nu avem nevoie de sfaturile americanilor. Doar Vocea Moscovei trebui sa rasune, clar si asurzitor. Ea nu-l deranajeaza pe Ion Iliescu. Ii da aripi. Ion Iliescu nu e defetist.

CCR a amanat decizia finala. Traian Basescu ramane suspendat. Moscova e fericita. Vocea Moscovei a laudat falanga filokaghebista in Romania: "Evenimentele din ultimele zile au confirmat analizele pe care le-am prezentat anterior. USL a actionat intr-un mod perseverent si a renuntat la atitudini defetiste, iar Curtea Constitutionala a actionat intr-un mod deosebit de intelept"!

Mai mult decat atat, Vocea Moscovei stie bine care este viitorul, stie cum se va termina actaulizarea listelor, stie ce va decide CCR: "(...) timpul joaca impotriva lui Traian Basescu. Fiecare zi ii va aduce informatii despre rectificarea listelor de alegatori si apropierea momentului in care judecatorii de la CCR vor putea declara cu constiinta impacata ca referendumul a fost validat prin atingerea cvorumului.

In fiecare zi, el va primi mesaje din interior si din exterior, toate mesajele avand o singura sugestie: demisia. In fiecare zi, tentatia de a alege optiunea demisiei de onoare va deveni mai mare. In fond, soarta i-a oferit lui Traian Basescu o perioada de timp in care el se poate obisnui cu necesitatea acestui act".

Stiti ce spunea Dan Sova dupa ce magistratii CCR au amanat decizia? "Cred ca magistratii au dat presedintelui Basescu, neintentionat, un ragaz pentru a se gandi si a lua in considerare votul romanilor". Cum se intalnesc ele, spiritele inalte!

Mi-e greu sa cred ca un om cu mintea limpede si de buna credinta, oricat de mult l-ar detesta pe Traian Basescu, nu se cutremura vazand cat de intensa si fatisa este implicarea Rusiei in situatia din Romania si cum raspunde la ordinul de la Moscova falanga filokagebista din politica romaneasca.

Mi-e greu sa cred ca un om cu mintea limpede si de buna credinta nu intelege ce batalie teribila se da in aceste zile pentru Romania. E tot mai clar ca ecuatia nebuna a acestei veri, Traian Basescu ca om si soarta lui politica au cea mai mica relevanta. Ca toata aceasta confruntare a devenit una care depaseste strict granitele Romaniei. Este o confruntare intre o Rusie revigorata si flamanda, cu ambitii imperialiste redesteptate de Vladimir Putin, si un Occident care lupta sa pastreze Romania pe o orbita europeana si democratica.

Interesele aflate in coliziune, de aceasta data economice si strategice, nu ideologice ca in anii razboiului rece, sunt majore. Scut antiracheta, pozitie geostrategica, trasee ale petrolului si gazului, societati de privatizat, resurse de exploatat, toate intra in calcul si toate constituie argumentele bataliei pentru Romania.

In plus, Moscova nu uita si nu iarta mana intinsa de Traian Basescu romanilor din Republica Moldova, cetateniile romane acordate acestora. A dat indicatii ca acesti cetateni romani, tradatori ai marii cauze ruse, sa fie scosi de pe listele electorale din Romania.

Degringolada de pe scena politica, provocata de greseli, inclusiv strategice uriase ale lui Traian Basescu, dar si de panica in care au intrat puscariabilii din politica dupa incarcerarea lui Adrian Nastase, a constituit momentul ideal pentru ca Moscova sa atace. Falanga filokaghebista, alcatuita din bolsevici si securisti batrani si discipolii lor, a declansat ofensiva nu doar impotriva lui Traian Basescu. El e doar o tinta de etapa.

Ofensiva este impotriva statului de drept si a institutiilor sale, iar rezultatul trebuie sa fie asa cum se angajau liderii USL fata de colonelul Dogaru. Fara Traian Basescu, apoi fara CCR, fara ANI, fara DNA, fara CNSAS, gubernia Romania va intra din nou in crepusculul rusesc pentru a fi stoarsa si folosita in toate felurile cu putinta la schimb cu libertatea totala a puscariabililor din fruntea ei.

Moscova vegheaza! Vocea Moscovei arata drumul: tot inainte catre iad

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Romania Rusia referendum suspaendare Basescu, #Vocea Rusiei suspendare Basescu , #Victor Ponta