Maimutele Europei (Opinii)

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 19:43
13375 citiri
Maimutele Europei (Opinii)

Imaginea Romaniei nu a fost niciodata mai proasta! Dupa episodul "Dottore", avem din nou sansa de a le arata partenerilor din Uniunea Europeana ca suntem o tara condusa de indivizi, nu de persoane.

Daca atunci Traian Basescu stia el de ce rade, dar daca stia, trebuia sa fie sigur ca plagiatul in chestiune il va impiedica pe Victor Ponta sa devina prima voce a Executivului, caci asa, tot ce am reusit este sa parem lipsiti de onoare, acum avem onoarea de a fi si penibili.

Prin urmare, nu inteleg de ce a facut Traian Basescu pe desteptul cand a explicat ca a dorit sa vada intreg mapamondul cum ii da el unui diriginte din UE o hartie care s-a dovedit a fi raspunsul la nebuloasele privind veriga lipsa.

Caci daca pentru cercetarile lui Darwin am tot respectul, dar le resping concluziile cu patima, daca ar fi avut inspiratia sa traiasca inca 130 de ani ar fi murit impacat, convins ca nu s-a inselat.

Unde altundeva, pe aceasta planeta condusa de persoane, nu de indivizi, s-a mai pomenit ca intre politicienii aflati in conflict sa intervina un tert strain care sa-i forteze sa nu se mai injure, sa nu se mai alinte cu nume de necuvantatoare - pe asta o inteleg, in lumea civilizata chiar se face protectie a animalelor - si sa puna mai presus de orice mama ei de tara?

Prin urmare ce motiv avea Traian Basescu sa se hlizeasca? Pentru ca a reusit sa obtina de la presedintii USL, cu ajutor strain (ce rusine!), faptul ca renunta sa-i mai pandeasca pasii cu facaletul? Pentru ca a primit noi asigurari de sprijin cu conditia de a afla toata omenirea cat de imaturi suntem?

Nu ca nu apucasera sa afle cam pe unde ne putrezesc noua instinctele democratice! Dar chiar sa isi doreasca ei, cancelarii europeni, certitudinea ca la Bucuresti Ponta nu e "pisic", iar Basescu nu provine tot din regnul animal?

Daca Romania si-a capatat cumva respectul international pe aceasta cale, sunt dispus sa-mi dau cu tastatura in cap. Dar imaginati-va cum suna tara asta in ochii celor de care depindem si ca sa respiram, atata vreme cat a trebuit sa le dam asigurari ca ne spalam pe dinti, ne taiem unghiile, avem batista si punem mana la gura cand stranutam!

A spune despre noi ca traim intr-o tara bananiera ar insemna sa jignim niste popoare la care ne uitam de sus incredintati ca au degetele mari de la picioare opozabile. Dar ce spun eu Africa? Bulgaria vecina si prietena, de care radem noi sperand ca Mihai Eminescu nu se insela, a ajuns un stat la care am face bine sa ne raportam, ca sa devenim mai buni.

Noroc ca intre mandria de a fi roman si rusinea de a fi roman nu e nicio diferenta. Aceste notiuni nu exista, pentru ca pana la alfabetul gesturilor superioare, invatam cateva neologisme usoare: sa tragem apa cand mergem la veceu si sa ne strangem mainile fiind convinsi ca toata lumea s-a spalat pe ele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basescu Ponta plagiat, #Romania Europa rusine, #Romania imagine Europa , #Victor Ponta