Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Pactul de coabitare, discutat la Cotroceni (Video)

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 08:24
1728 citiri
Pactul de coabitare, discutat la Cotroceni (Video)
Foto: Arhiva

Pactul de coabitare dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta va fi analizat si discutat, miercuri, la Cotroceni.

Cei doi semnatari ai acordului nu vor fi, insa, cei care vor transa lucrurile, ei trimitandu-si echipe care sa faca acest lucru in numele lor. Astfel, din partea presedintelui Traian Basescu vor participa consilierii prezidentiali Cristian Diaconescu si Iulian Chifu. Premierul Ponta va fi reprezentat de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si de ministrul de Externe, Titus Corlatean.

Intalnirea, ce va avea loc la ora 10:00 la Palatul Cotroceni, ar fi trebuit sa fie tinuta marti, insa Corlatean a fost plecat din tara.

Basescu: Analizez sa denunt pactul de coabitare. Ponta s-a bagat cu bocancii in justitie

"Domnul ministru Corlatean nu este in momentul de fata in tara, vine in aceasta seara. Am avut o discutie dimineata cu domnul Diaconescu si i-am propus o intalnire pentru maine (miercuri - n.red.) dimineata, la ora 10.00", a declarat marti, la finalul sedintei CSM, ministrul Justitiei, refuzand sa dea detalii.

"Va spun dupa discutia de la Cotroceni", le-a replicat el jurnalistilor care insistau sa ceara mai multe informatii.

Basescu apara televiziunile: Ponta, mai cinic si mai brutal decat Nastase

Ambasadorul Marii Britanii: Sper ca acordul de coabitare intre Ponta si Basescu ramane in vigoare

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Palatul Cotroceni, ca premierul a incalcat in repetate randuri pactul de coabitare pe politica externa, justitie si stat de drept, motiv pentru care a decis declansarea, marti, a unor consultari tehnice, prevazute in acord.

Seful statului a enumerat, printre incalcarile acordului, declaratiile facute de premier legate de Kosovo sau regimul politic din Siria, dar mai ales ingerintele acestuia in justitie, care au afectat statul de drept.

In schimb, premierul Ponta a spus ca el nu doreste denuntarea pactului si a ales sa il ignore pe presedinte.

A.S.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#pact coabitare Basescu Ponta, #imagine Romania pact coabitare, #justitie Ponta Basescu coabitare , #Victor Ponta