Ponta din Europa si Antonescu din Isaccea (Opinii)

Luni, 17 Decembrie 2012, ora 14:50
7684 citiri
Ponta din Europa si Antonescu din Isaccea (Opinii)
Foto: Arhiva

Daca Traian Basescu le face loc pe gat unor porci, vaci si rinoceri, printr-un orificiu in care se strecura, in alte vremuri, broscuta Oac, nici Crin Antonescu nu se simte prea bine.

Pana recent, locatarul de la Cotroceni nu trebuia recunoscut ca atare, deoarece votul a 7,4 milioane de romani il delegitimizase, dar iata ca asa, informal, s-a dus sa-i asculte spusele, impreuna cu Victor Ponta si Liviu Dragnea (?). Acolo unde nu era, pentru optiuni care nu exista.

Cumplit e viitorul presedintelui PNL! Un om care moare de sete in desert si se imagineaza la doi centimetri de oaza va avea "sansa" istorica (vorbesc din punctul de vedere al poporului, prea obosit sa mai suporte muschiuletii unor tipi care n-au facut in viata lor nimic) sa bea apa de ploaie intr-un tinut unde nu curge niciun strop ani de zile.

Caci numirea lui Victor Ponta 2 si asternerea liderilor politici la o coabitare care reprezinta unica sansa a unei natiuni de a se spala in fata civilizatiei de apucaturi nedemocratice va separa apele pe scena si va spune electoratului ca limanul, desi vazut prin ceata, este acolo.

Cuminte, acceptand jocul rezultatului alegerilor, cum i-a asigurat si pe partenerii europeni, avandu-l in fata, pentru colaborare in interes national, pe tanarul premier, Traian Basescu il va ajuta, astfel, volens-nolens, pe Victor Ponta sa capete consistenta pe care acesta si-o doreste atat de arzator.

Cu doua conditii: ca presedintele PSD sa nu puna botul la presiunile economice ale grupurilor care au sustinut USL in alegeri cu promisiunea unor olite cu smantana - am informatii ca deja a facut-o, dar totul e sa pastreze decenta - si sa se inconjoare de specialisti care sunt in stare sa aseze economia din nou pe drum.

Auspiciile sunt grele, Romania este silita sa tina deficitul structural la 3 procente si sa se reconstruiasca pe calea investitiilor, intreprindere care pentru multi pare o imposibilitate. Dupa razboi, natiunile Europei s-au recladit avand deficite de cel putin trei ori mai mari, noi suntem tinuti intr-o marja care va pastra decalajul indiferent cat de gras va fi bugetul pentru coeziune.

Dar chiar si asa, daca pune mai presus de orice stimularea mediului de afaceri si concurenta sanatoasa, Victor Ponta are ocazia sa-si spele obrazul manjit in vara prin participarea la ultimul derapaj antidemocratic major din Europa unita. Se va valida, gratie intelepciunii de a invata calea europeana, in cadrul unui concubinaj din interes, in folosul tarii sale.

In acest timp, lasat sa motaie in fruntea Senatului, fara ocazia de a semnala erorile puterii portocalii si turbulentele provocate de Traian Basescu, domnul Antonescu va pieri politic. Nu va avea tintar - numai daca nu cumva isi va croi imagine pe seama gafelor guvernarii, hahaha!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu Victor Ponta alianta, #Ponta Basescu intelegere, #Antonescu atac Basescu , #Victor Ponta