Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ponta: Fara consultari, Basescu n-ar numi la Parchete nici pe sfintii Petru si Pavel

Joi, 28 Martie 2013, ora 20:46
3999 citiri
Ponta: Fara consultari, Basescu n-ar numi la Parchete nici pe sfintii Petru si Pavel
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta apreciaza ca presedintele Traian Basescu face acuzatii aberante si este neserios, dupa ce, cu doar o seara inainte, seful statului a acuzat USL ca face presiuni asupra institutiilor statului.

Totodata, Ponta, care in prezent asigura interimatul la Justitie, a vorbit despre consultarile pe care le va avea, marti, cu sectia de procurori a CSM si cu presedintele Basescu, in vederea numirii sefilor la Parchete.

"Eu as pune presiune pe domnul presedinte Basescu sa nu mai faca declaratii aberante, el e intr-un fel de campanie electorala pe care nu o intelege nimeni, dar e presedinte si ar trebui sa fie mai responsabil, dar el arunca in stanga si in dreapta cu vorbe", a spus Ponta, intr-o interventie la Romania Tv.

"Daca l-as lua in serios, noroc ca nu il iau, l-as intreba pe domnul Morar (procuror general), pe doamna Livia Stanciu (presedinta ICCJ), pe sefii de la SIE si de la SRI daca USL pune vreo presiune pe ei. Insa i-as pune pe acesti oameni intr-o situatie penibila si mi-ar spune 'pleaca, domnule, acasa si lasa-ne'", a completat Ponta.

Acesta a accentuat ca, daca "domnul Basescu e neserios, nu inseamna ca si eu sunt neserios".

"Eu, spre deosebire de domnul Basescu, inteleg sa-mi exercit functia, importanta de altfel, cu responsabilitate si seriozitate, motiv pentru care nu as putea sa fac aceste afirmatii", a mai spus Ponta.

Despre sefi la Parchete si activitatea lui Pivniceru la MJ

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta se vor intalni saptamana viioare, pentru a discuta despre numirea sefului DNA si a procurorului general. Prim-ministrul a declarat ca a solicitat aceasta intrevedere pentru ca, altfel, facea degeaba propuneri, pentru ca presedintele nu i le-ar fi acceptat nici daca era vorba de Sfintii Petru si Pavel.

Basescu si Ponta se intalnesc saptamana viitoare - discutiile vizeaza numirile la Parchete

"Saptamana viitoare vor avea loc consultarile si incercam sa ne punem de acord. In ceea ce ma priveste, cu cat mai repede, cu atat mai bine, pentru ca interimatul lui Daniel Morar la Parchetul General e neclar din punct de vedere juridic.

Discut cu domnul presedinte, ca altfel ne jucam de-a propunerile si respingerile. Daca nu discut inainte, fac propuneri sa ma aflu intreaba, ca mi le respinge chiar daca ii pun pe Sfintii Petru si Pavel", a subliniat Ponta.

Acesta a comentat si declaratiile presedintelui potrivit carora Mona Pivniceru a fost o catastrofa la Ministerul Justitiei.

"A fost un foarte bun ministru al Justitiei, iar aprecierile domnului Basescu stiti si voi cat valoareaza. Odata zice de bine, apoi de rau, apoi le reevalueza pe respectivele persoane. Pivniceru a fost ministru intr-un context extrem de dificil si a facut fata cu brio acestor provocari. (...)

In ceea ce priveste pactul de coabitare intre presedinte si premier, Ponta spune ca este interesat de ce face presedintele, nu de ce declara.

"Uitati-va cata incredere are poporul in mine si cata in domnul Basescu, ca sa intelegeti din ce parte vine problema. Eu am spus din decembrie incoace ca intre ceea ce spune si ce face domnul Basescu este o distanta de la cer la pamant. Deocamdata, din ceea ce a facut domnul Basescu in legatura cu acel acord de coabitare nu am ce sa ii reprosez. In ceea ce spune e valabil doar in momentul ala, a doua zi nu mai e valabil", a adaugat seful Executivului.

Apelul lui Basescu privind referendumul pentru Constitutie este un tip de sabotaj

Ponta a mai apreciat ca apelul presedintelui Traian Basescu catre romani de a nu se prezenta la referendumul de validare a Constitutiei se inscrie intr-un tip de sabotaj la incercarea de modernizare si schimbare in bine a Romaniei.

"Este o declaratie iresponsabila a presedintelui. O sa ramanem 20 de ani cu aceeasi Constitutie care si-a dovedit punctele slabe doar ca nu vrea Basescu ? (...) Apelul presedintelui se inscrie realmente intr-un tip de sabotaj la orice modernizare si schimbare a Romaniei. Presedintele si-a asumat acest rol, de omul care trage frana la schimbarea in bine a Romaniei", a comentat prim-ministru.

Acesta a mentionat ca deja si-a pregatit sloganul pentru referendum, si ca acesta este "Veniti sa votati impotriva a ce v-a spus Basescu !", aratandu-se convins ca astfel va fi realizat cvorumul de participare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Basescu Ponta parchete, #Basescu Ponta coabitare , #Victor Ponta