Razboiul declaratiilor continua: Ponta ar trebui sa dea dovada de calm si responsabilitate

Duminica, 18 Noiembrie 2012, ora 19:03
3369 citiri
Razboiul declaratiilor continua: Ponta ar trebui sa dea dovada de calm si responsabilitate
Foto: Arhiva

Razboiul comunicatelor de presa intre Guvern si Administratia prezidentiala continua, duminica seara, cu un nou comunicat de presa.

"Referitor la precizarile prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor-Viorel Ponta, cu privire la pozitia Administratiei Prezidentiale legata de declaratiile antieuropene ale unor oficiali si politicieni romani, precizari care au fost transmise, duminica", purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, Bogdan Oprea, face o noua precizare, prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com.

"Domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta ar trebui sa dea dovada de calm si responsabilitate. O comunicare responsabila la nivel institutional este absolut necesara in interesul tuturor romanilor", precizeaza sursa citata.

Premierul Victor Ponta i-a raspuns lui Traian Basescu, duminica, acuzand "interesul evident" al presedintelui de a se implica in campania pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, folosind in acest sens orice pretext pentru a provoca noi conflicte.

Razboiul declaratiilor: Ponta ii raspunde lui Basescu - Dezinformeaza, e in campania electorala

Victor Ponta sustine ca presedintele trebuie sa inteleaga, totodata, ca, daca este vorba de iresponsabilitate, "nimic nu este mai lipsit de responsabilitate din partea unui om politic decat sa afirme repetat ca tara pe care o conduce 'nu este un stat de drept', doar pentru a ascunde ca cetatenii nu il mai doresc si nu il mai recunosc drept reprezentat legitim al lor".

De asemenea, mai reproseaza premierul, Traian Basescu "dezinformeaza din motive electorale".

Presedintele Traian Basescu l-a acuzat anterior pe Victor Ponta ca face declaratii iresponsabile si antieuropene.

"Referitor la declaratiile antieuropene pe care unii oficiali, reprezentanti ai unor institutii publice, si politicieni romani le-au exprimat in ultimele zile, inclusiv la declaratia prim-ministrului Guvernului Romaniei, Victor-Viorel Ponta", Administratia Prezidentiala face, prin intermediul unui comunicat remis Ziare.com, mai multe precizari.

Basescu, despre declaratiile lui Ponta: Iresponsabile si antieuropene

Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, la Bistrita, ca "daca ni se spunea in 2007, domnule, nu o sa aveti nici drumuri, nici spitale, nici agricultura ca in Vest, dar o sa va facem ANI si DNA, poate ca ne gandeam de mai multe ori".

Afirmatia este considerata de presedinte "antieuropeana" si Administratia Prezidentiala subliniaza ca declaratiile "nu reprezinta pozitia oficiala a Romaniei".

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Basesc razboi declaratii Ponta, #Oprea Ponta calm responsabil, #Basescu Ponta antieuropean , #Victor Ponta