Tom si Jerry conduc Romania (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 02 August 2013, ora 23:38
11753 citiri
Tom si Jerry conduc Romania (Opinii)
Foto: cinemagia.ro

Eu inteleg ca presedintele si premierul sunt din nou in razboi. Inteleg ca lupta este dusa cu tot armamentul din dotare. Inteleg ca privatizarea CFR Marfa este o ineptie atat de mare comisa de Relu Fenechiu cu binecuvantarea lui Victor Ponta incat nu numai ca trebuia oprita, dar era cu neputinta sa nu fie exploatata din plin de presedintele redevenit jucator.

Ceea ce nu mai inteleg este ca in acest joc politic este atrasa o institutie de prim rang a acestei tari, cu atributii de o exceptionala importanta si al carei prestigiu trebuie sa fie imaculat. Ma refer la CSAT. Nu poti sa faci din CSAT un actor pasiv si o victima colatera in razboiul politic dintre palate.

Primul care a facut aceasta impardonabila prostie a fost premierul atunci cand a pasat CSAT responsabilitatea de a aviza un contract pe care CSAT nu a avea de ce sa-l avizeze. Victor Ponta s-a descalificat incercand sa paseze o responsabilitate care ii apartinea intr-o situatie foarte complicata si in care a intrat cu capul inainte si mare voiosie.

Presedintele a procedat foarte corect refuzand sa convoace CSAT si desecretizand o hotarare a consiliului care arata clar ca responsabilitatea procedurii si pentru contractul de privatizare revine Guvernului. Doar ca presedintele nu s-a multumit cu aceasta victorie certa si corecta. A vrut sa impinga lucrurile mai departe, intrand la randul sau intr-o smecherie ieftina.

Nu exista nicio justificare onesta pentru razgandeala presedintelui in chestiunea convocarii CSAT. Guvernul nu a cerut in mod expres aceasta sedinta, ci introducerea subiectului pe ordinea de zi a primei sedinte. Legea nu s-a schimbat fata de momentul in care Traian Basescu spunea, in mod corect, ca avizarea contractului nu este de competenta CSAT si ca o convocare a consiliului este chiar ilegala.

Presedintele invoca drept argument pentru reevaluare presiunile facute de Guvern. Sa fim seriosi! De cand este Traian Basescu impresionat de presiunile adversarilor?

Ce a facut intre timp legala sedinta CSAT pe tema CFR Marfa nu am inteles, dar am inteles ce a facut-o oportuna. Traian Basescu a facut un joc de imagine, convocand CSAT exact in ziua cand stia ca Victor Ponta este in drum spre SUA, unde isi va petrece concediul si a vrut sa puna reflectorul pe aceasta plecare.

Adicatalea, uite ca premierul pleaca la Miami si lasa tara cu beleaua pe cap, uite ca presedintele este dispus sa se implice, dar nu are cum pentru ca premierul intai cere sedinta si apoi pleaca in vacanta, uite cum avizul nu poate fi dat din cauza ca premierul in loc sa presteze in tara se distreaza prin Miami.

E o rafuiala de tot rasul daca nu ar implica institutii de maxima importanta ale statului si imaginea externa a Romaniei, pe zi de trece o tara tot mai bananiera si aiurita. Doi oameni cu atributii esentiale se rafuiesc ca doi smecherasi de cartier, unul fugind de raspundere ca dracul de tamaie, celalalt pandindu-l dupa colt ca sa puna in piedica si sa-i dea cu facaletul in cap.

Unul e complet imatur si ireponsabil si nici macar nu avea ce sa caute vreodata in fruntea Guvernului. Celalalt e un lup batran care insa si-a pierdut inspiratia si a inlocuit atacurile inteligente cu smecherii subtirele. Sunt penibili.

ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
#CSAT privatizare CFR Marfa, #Victor Ponta concediu, #Traian Basescu convocare CSAT , #Victor Ponta