Ziare.com

Vremuri grele pentru greci: Troika cere salarii similare celor din Romania si Bulgaria

Duminica, 29 Ianuarie 2012, ora 22:23

   

Vremuri grele pentru greci: Troika cere salarii similare celor din Romania si Bulgaria
Creditorii prezenti la Atena cer guvernului elen ca salariile grecilor sa fie reduse, economia tarii nepermitand acordarea de salarii mai mari ca cele din Bulgaria si Romania. UE, BCE si FMI se afla la Atena pentru a discuta conditiile pentru acordarea unui nou pachet financiar Greciei.

Conform publicatiei Ethos, citata de Actualno, asa-numita Troika vrea schimbari radicale si neintarziate in piata muncii, incluzand aici scaderea salariului minim pe economie, eliminarea celui de-al 13-lea sau al 14-lea salariu, eliminarea celei de-a 13-ea pensii, precum si reducerea pensiilor suplimentare.

In acest moment, salariul minim in Grecia este de 876 euro iar, prin lege, un pensionar grec nu poate primi mai putin de 480 euro. Tocmai de aceea, statul plateste o suma suplimentara pana la acoperirea a 480 euro, daca gradul de cotizatie al individului nu-i permite acestuia atingerea acestui prag. In ciuda cererilor creditorilor de pana acum, in Grecia inca se mai platesc al 13 si al 14-lea salariu, precum si a 13-ea pensie.

Potrivit publicatiei amintite, creditorii insista pentru eliminarea normelor de munca in intreprinderile de stat aflate in sfera bancara si a serviciilor, precum si inghetarea salariilor si pensiilor din sectorul bugetar.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3546 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ha! Si asta-i nimic, inca!

Io zic ca si nemtii ar trebui sa aibe salarii ca la noi. Romania sa fie de referinta: ai salariu ca-n RO? Esti bun de UE. N-ai salariu ca-n RO? Out!

 

@tragicomedian

Dvs chiar stiti ce salarii sunt in Germania? Sau ca taxele si impozitul pe salariu pot atinge 45%? Dincolo de calitatea si intensitatea muncii(pe care le admir) salariatului, economia germana se bazeaza si pe salarii mici comparativ cu alte tari occidentale! Numarul germanilor care isi parasesc tara in cautare de salarii mai mari a explodat in ultimii 5 ani.

OK. Toti astia marii sa aibe salarii ca-n RO

Hamericanii, japonejii, chine... no-no-no, ienglejii, francejii, norvegiezii, olandejii, singaporenii, sauditii si elvetienii.
- se stie doar: romanu-i cel mai muncitor dintre toti.

brava, Liviu Anghel-EA

....

 

livanu' retzidiveaza din nou...

1. Pe data de 3 octombrie 2001 a aparut in ziarul grecesc Greek Reporter un articol care purta titlul “Troika vrea sa fie anulat salariul minim din Grecia" http://www.ft.com/intl/cms/s/0/c54ff27c-4a99-11e1-a11e-00144feabdc0.html#axzz1kuH2o7ay

2. Ziaristii bulgari de la Actualno (care este tiparit in limba bulgara – singura limba straina pe care o cunoaste de la televizor entziklopedistu' komunikator liviu anghel, redactor fost studinte filolog la televizor) au tras o copiuta tipic balkanika dupa ziarul grecesc Ethnos care la randul sau a plastografiat titlul original aparut in ziarul Greek Reporter (deh, in Gretzia balkanika merge copiutza si juliutza ca tot “turcu plateste" ce face balkaniku’ ieuropeneshte pe osmanleshte).

3. Acu vine si tanara sperantza a presii mioritice, marilii entziklopedist habarnamist liviu anghel kopiator inovator redactor ziaiureaist care trage si iel o copiutza plastografiata dupa plastografia iaurgie care la randul ei a fost kleptita intre confratii de la Atena de unde incepu’ krema plastografii si raspandirea kopiatorii fara voie de la Stambul si ne informeaza savant cu bucurie in glas ca tot balkanii ie pe ars ca s-au intins mai mult decat le-a permis salteaua la infulecat pelteua de alte furnici facuta si platita sa se delecteze pe daibogi balkanii plini de intelepti ziaurtologi care toata ziulica greieresc si urat se strofocesc cand furnicile nu mai vor sa dea pentru unii greieri nerecunoscatori care pe deasupra mai si protesteaza si se bat in pept pentru patrie si onor.

4. Pana la urma, cititorul trebuie sa fie recunoscator pentru o informatie la mana treia trecuta din mana’n mana de copiator balkanik ziaiureast translator si plastograf amator.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor