Standard & Poor's: Planul BCE prezinta riscuri

Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 14:53
1432 citiri
Standard & Poor's: Planul BCE prezinta riscuri

Programul anuntat joi de Banca Centrala Europeana (BCE) ar trebui sa vina in sprijinul zonei euro, chiar daca aplicarea lui prezinta riscuri, a apreciat vineri agentia americana de rating Standard & Poor's (S&P), transmite AFP.

Anuntul presedintelui BCE, Mario Draghi, 'in mare parte in conformitate cu atentionarile noastre' nu afecteaza calificativele atribuite tarilor din zona euro si perspectivele financiare ale acestora, noteaza agentia intr-un comunicat.

BCE a anuntat joi o serie de masuri exceptionale, care includ si un nou program de achizitionare nelimitata a obligatiunilor pentru a reduce costurile de imprumut ale statelor din zona euro care se confrunta cu probleme financiare, precum Spania sau Italia.

'Aceste initiative pot contribui la stabilizarea datoriei publice in zona euro si vor da un impuls guvernelor statelor membre de la periferia zonei euro - in special Grecia, Spania, Portugalia si Irlanda sa continue reformele bugetara si economica', a subliniat Standard & Poor's (S&P).

Standard & Poor's (S&P), care acorda BCE calificativul maxim AAA si o perspectiva stabila, a atribuit o perspectiva negativa calificativelor a 15 state din zona euro intrucat pune sub semnul intrebarii abilitatea guvernelor europene de a lua masurile necesare.

'La nivel european am remarcat o mare retinere in ceea ce priveste programele de ajutor acordate statelor in dificultate in unele tari care constituie nucleul zonei euro precum Germania, Olanda sau Finlanda', noteaza Standard & Poor's (S&P).

La nivel national, Standard & Poor's (S&P) a remarcat 'dificile eforturi de cooperare' intre guvernul federal si institutiile locale din Spania, precum si 'incertitudine politica' in ceea ce priveste alegerile generale prevazute pentru inceputul lui 2013 in Italia.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Standard Poor decizii BCE, #riscuri decizie BCE , #euro