BCE nu prea crede in estimarile FMI

Sambata, 25 Aprilie 2009, ora 19:01
1031 citiri
BCE nu prea crede in estimarile FMI

Banca Centrala Europeana (BCE) este precauta in legatura cu estimarile Fondului Monetar International (FMI), care arata ca bancile europene vor suferi deprecieri de active de 750 miliarde dolari pana in 2010.

Seful BCE, Jean-Claude Trichet, a spus ca trebuie clarificate o serie de probleme metodologice cu FMI.vTrichet nu a oferit mai multe detalii, insa a spus ca regulile de contabilitate nu sunt aceleasi in SUA si in Europa. "Nu critic Fondul, insa trebuie sa privim foarte atent cifrele", a spus Trichet, citat de Reuters.

FMI a estimat recent ca deprecierile globale ale activelor bancilor si altor institutii financiare din Statele Unite, Europa si Japonia ar putea atinge 4.100 miliarde dolari.

Oficialii FMI se asteapta, de asemenea, ca deprecierea activelor din Statele Unite sa atinga 2.700 miliarde dolari, peste estimarile din ianuarie, de 2.200 miliarde dolari, cresterea reprezentand in principal pierderile inregistrate intre octombrie 2008 si ianuarie 2009.

In zona euro, deprecierile de active au ajuns la 154 miliarde dolari, fiind asteptate alte pierderi de 750 miliarde dolari pana la finalul lui 2010. In Marea Britanie, pierderile din creditare ale bancilor au atins 110 miliarde dolari, urmand sa fie pierdute alte 200 miliarde dolari in 2009-2010.

FMI estimeaza ca deprecierile de active potentiale ale bancilor occidentale, prin intermediul subsidiarelor, si detinerea de valori mobiliare in afara granitelor, pe pietele emergente, ar putea atinge 340 miliarde dolari.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#BCE estimari FMI , #stiri BCE
Comentarii
V
valentin.m
rank 1
Fara industrie si economie de stat despre ce vorbeste?Poate de jaf planetar bancar si pe urma statul se imprumuta la FMI sa achite furaciunile si jaful de orice natura.