Ziare.com

Fed pompeaza 180 miliarde de dolari in pietele financiare

Joi, 18 Septembrie 2008, ora 12:39

   

Fed pompeaza 180 miliarde de dolari in pietele financiare
Banca centrala americana - Federal Reserve - a anuntat ca va injecta 180 miliarde dolari in pietele financiare, in cadrul unei actiuni comune, impreuna cu bancile centrale mondiale, arata un comunicat al Fed, citat de AFP.

In acest sens, Fed a incheiat acorduri "swap" cu Banca Centrala Europeana si cu bancile centrale din Elvetia, Anglia, Japonia si Canada.

Acordurile "swap" permit bancilor centrale sa aiba acces, pe termen scurt, la imprumuturi reciproce, atunci cand au nevoie de lichiditati pentru stabilizarea pietelor financiare.

Masura adoptata de bancile centrale din aceste state vin sa sublinieze panica ce a cuprins pietele financiare globale, dupa falimentul de luni al bancii Lehman Brothers.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1170 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tiparnita lucreaza din plin!!!

Si curios ca, cu toate ca multe banci mari au dat faliment in USA si ca dolarii sunt tipariti fara acoperire dupa necesitatile celor care conduc Federal Rezerve dolarul continua sa creasca ca valoare???

 

GEL,,,,daca si asta e un motiv sa te minunezi,,,,,,,,

la un lucru perfect normal pt.capacitatea Americii,,,,,inteleg de ce te minunezi si cu un amestec de admiratie,,,pt.nu intelegi ,,,,,It's a matter of time,,,,,,hahahha

Pentru ca dispare de pe piata

Vezi Rusia China fac schimb in monedele lor, Rusia India, Rusia-Pakistan. Cind va veni acum si CARTELUL GAZELOR din politete va fii in EURO. Statele producatoare de petrol au inceput sa treaca masiv la Euro. In cyrind se va renunta la Dolar, asta ii framinta pe cei care tiparesc ca o sa ramina cu rotativa.......


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor